Русия заяви в петък, че TikTok е изтрил някои от

...
Русия заяви в петък, че TikTok е изтрил някои от
Коментари Харесай

Русия: TikTok изтри 38% публикации за незаконни протести за Навални

Русия съобщи в петък, че TikTok е изтрил някои от по този начин наречените незаконни изявления , популяризиращи митинги през уикенда , целящи да освободят рецензията на Кремъл Алексей Навални, оповестява " Ройтерс ".

Публикации за поощряване на Навални и за митинги , планувани за събота, са гледани повече от 300 милиона пъти в TikTok , китайското приложение за шерване на видео.

Обезсърчени от формалните предизвестия против манифестации, млади руснаци разгласяват видеоклипове, с които отдават респект на Навални и се подиграват на президента Владимир Путин като въведения към плануваните демонстрации.

" Изразявам почитание към учениците, които съгласно моя юрист " провокираха безпорядък в TikTok ", разяснява Навални в известие, предадено от неговия юрист, оповестено в Instagram в петък.
 В Русия разпоредиха на полицията да смаже митинг в поддръжка на Навални
В Русия разпоредиха на полицията да смаже митинг в поддръжка на Навални

Протестът е плануван за събота

Руските следователи са образували наказателно дело , което съгласно тях e за опит да се подбудят малолетни лица да правят противозаконни дейности , които могат да застрашат тяхната сигурност.

Позовавайки се на рисковете от COVID-19, те обявиха, че всеобщите обществени събития, които са неразрешени в Москва заради пандемията, са действителен риск за здравето им.

Органът за наблюдаване на връзките " Роскомнадзор " , който заплаши да санкции обществените платформи поради наличие, обвързвано с митинги, съобщи, че TikTok е изтрил 38% от изявленията , които е сметнал за противозаконни до петък. Той добави обаче, че нови апели за руснаците да излязат по улиците към момента се появяват в приложението.

" Роскомнадзор " разяснява, че TikTok е платформата, където потребителите най-активно приканват за митинги в поддръжка на Навални.

" Роскомнадзор " добавя, че YouTube е изтрил 50% от изявленията , които съгласно регулатора са призовали малолетни да стачкуват и че Instagram е свалил 17% от тези изявления .

Кремъл съобщи, че ограниченията, подхванати от Роскомнадзор, са " безусловно оправдани ".
 Русия задържа съветници на Навални
Русия задържа съветници на Навални

Съюзниците на Навални възнамеряват демонстрации в събота

Студенти от цяла Русия разгласяват видеозаписи, на които смъкват портрети на Путин , окачени по стените на класните стаи, и ги заменят за фотоси на усмихнат Навални .

Други консуматори са предложили практични препоръки на смешка за това, по какъв начин да се избегне арест по време на митингите , да вземем за пример посредством американски акцент , с цел да се преструвате на задграничен екскурзиант.

" Когато обстановката се утежни, кажете - " Ще се обадя на юриста си ", изяснява консуматор на TikTok, чието видео има повече от 200 000 гледания.

Политическият анализатор Абас Галямов, някогашен създател на речи в Кремъл , съобщи пред " Ройтерс ", че чака забележителен брой консуматори на TikTok да излязат на улицата .

" Когато младите стартират да се интересуват от политика, те постоянно са по-радикални и не почитат статуквото толкоз, колкото по-възрастните групи ", разяснява той.
 Шарл Мишел се обади на Путин: Навални неотложно да се освободи
Шарл Мишел се обади на Путин: Навални неотложно да се освободи

" Русия би трябвало незабавно да пристъпи към цялостно и транспарантно следствие на атентата против него "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР