Русия заяви днес, че Западът разпространява лъжи за причините за

...
Русия заяви днес, че Западът разпространява лъжи за причините за
Коментари Харесай

Русия: ЕС разпространява пълни лъжи

Русия съобщи през днешния ден, че Западът популяризира неистини за аргументите за световната продоволствена рецесия, която съгласно Москва се подклажда от глобите, наложени на Русия от Съединените щати и Европейския съюз, съобщи Ройтерс.

Освен гибелта и опустошението, посеяни от съветската инвазия, войната и опитът на Запада да осакати съветската стопанска система като наказване доведоха до повишаване на цените на зърното, олиото, тора и силата.

Говорителят на съветското външно министерство, Мария Захарова, сподели пред кореспонденти в Москва, че е разтревожена от многократните западни изказвания, че Русия е отговорна за международната продоволствена рецесия.

" Това е неистина - сходни обвинявания са цялостни неистини " , сподели Захарова. „ Значи Западът може да достави всички тези оръжия на Украйна, само че по някаква причина нищо не може да бъде изнесено от Украйна? “

Съединените щати и членовете на Европейския съюз, които доставят оръжие на Украйна, упрекнаха Русия, че подклажда продоволствена рецесия, като предотвратява износа на зърно от Украйна - което съставлява към една десета от международния експорт на пшеница.

Украинският президент, Володимир Зеленски, предизвести на 9 юни, че милиони хора могат да умрат от апетит поради съветската обсада на черноморските пристанища на Украйна, която съгласно него е оставила света „ на ръба на ужасна продоволствена рецесия “.

Русия и Украйна са два от най-важните производители на селскостопански артикули в света. Русия е най-големият експортьор на пшеница в света след Европейския съюз, до момента в който Украйна е най-големият експортьор на слънчогледово семе в света.

И двете играят огромна роля на пазарите на ечемик, царевица и рапица, до момента в който Русия е един от най-големите експортьори на торове в света.

" Западните наказания ", сподели Захарова, " насочиха селскостопанските пазари към ръба на пропастта, като нарушиха системите за заплащане, корабоплаването и застраховката, което предотврати доста съветски експорт на храни и торове. "

„ Нелогично е – от една страна Европейският съюз споделя, че се основава опасност за световната продоволствена сигурност, само че в това време блокират пътищата за доставка на артикули до себе си на личния си континент “ , сподели Захарова.

Президентът, Владимир Путин, и съветските публични лица не употребяват думите „ война “ или „ инвазия “. Те дефинират действието като " специфична военна интервенция ", ориентирана към попречване на преследването на рускоговорящите в Източна Украйна.

Еритрея, Армения, Монголия, Азербайджан, Грузия, Сомалия, Беларус, Турция, Мадагаскар, Ливан, Египет и Пакистан зависят от Русия или Украйна за повече от 70% от вноса си на пшеница през 2021 година, съгласно данните на Организация на обединените нации.

Монголия, Казахстан, Молдова, Сърбия, Хондурас и Гана разчитат на Русия за 50% или повече от своя импорт на торове през 2021 година, съгласно данните.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР