Русия заяви днес, че украинското контранастъпление не върви по план

...
Русия заяви днес, че украинското контранастъпление не върви по план
Коментари Харесай

Москва твърди, че украинската контраофанзива не върви по план. Киев съобщава за освободени територии

Русия съобщи през днешния ден, че украинското контранастъпление не върви по проект и че Украйна пропилява милионите долари, които Западът й дава под формата на доставка на оръжие, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. Руският министър на защитата Сергей Шойгу сподели на военно заседание, че " Украйна обезверено хвърля нови сили " в офанзивите против съветските позиции, само че не съумява да напредне.

" Очевидно доставяното западно въоръжение не води до триумфи на бойното поле, а единствено удължава военния спор ", съобщи Шойгу на съвещанието с управителния състав на въоръжените сили на Русия, представен от ТАСС. Според него загубите на Украйна в персонален състав от началото на контранастъплението към този момент надвишават 26 000 души.

На собствен ред Украйна отбелязва, че напредва последователно, въпреки и по-бавно от мечтаното, откогато стартира своята дълго чакана контраатака против укрепените съветски позиции при започване на предишния месец. След 17 месеца на война Украйна е под напрежението да реализира значими резултати на бойното поле, откакто получи от Запада доставки на танкове, ракетни системи и други муниции, а и да покаже, че не е подкрепяна очевидно от страните членки на НАТО, показва Ройтерс. В този подтекст Русия непрекъснато дефинира контраофанзивата като неуспех, без значение че тя е още в началния си стадий.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР