Русия заяви днес, че ще блокира достъпа до Фейсбук заради

...
Русия заяви днес, че ще блокира достъпа до Фейсбук заради
Коментари Харесай

Блокират Фейсбук в цяла Русия

Русия съобщи през днешния ден, че ще блокира достъпа до Facebook поради възходящата изолираност на страната по време на нашествието в Украйна.

Руският медиен регулатор Роскомнадзор съобщи в изказване, че прекъсва достъпа в отговор на решението на Facebook тази седмица да блокира съветски медии като RT и Sputnik за хора в Европейския съюз.

„ На 4 март 2022 година беше решено да се блокира достъпът до мрежата на Facebook (собственост на Meta Platforms, Inc.) в Руската федерация “, заяви регулаторът.

В него се цитират „ 26 случая на дискриминация против съветски медии и осведомителни запаси “, дейности, които съгласно него са неразрешени от съветските закони за разпространяване на информация.

Все още не е ясно дали това се отнася единствено за Facebook, или другите други платформи на компанията като Instagram и WhatsApp.

„ Скоро милиони елементарни руснаци ще се окажат откъснати от надеждна информация, лишени от ежедневните си способи да се свързват със фамилията и приятелите си и ще бъдат заглушени да приказват. Ще продължим да вършим всичко допустимо, с цел да възстановим нашите услуги, тъй че те да останат налични за хората, с цел да се показват безвредно и несъмнено и да се провеждат за деяние “, съобщи президента на Meta за световни въпроси Ник Клег.

Компанията не разкрива какъв брой души в Русия употребяват услугите й, само че съгласно една оценка общо към 70 милиона души, или съвсем половината от страната.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР