Русия заяви днес, че намеренията на САЩ да доставят системи

...
Русия заяви днес, че намеренията на САЩ да доставят системи
Коментари Харесай

Русия предупреди САЩ: Доставката на "Пейтриът" в Украйна е допълнителна провокация

Русия съобщи през днешния ден, че желанията на Съединени американски щати да доставят системи за противоракетна защита " Пейтриът " в Украйна " са провокация " и в допълнение разширение на военната интервенция на Съединени американски щати в спора в Украйна, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова сподели, че Москва предлага на Вашингтон " да си направи верните изводи " от предизвестията на Москва, че доставяното от Съединени американски щати военно съоръжение би могло да стане законна цел за съветски ракетни удари.

Захарова също по този начин сподели, че Русия е получила опрощение от Ватикана за мненията на папа Франциск предишния месец, че съветските бойци от някои етнически малцинствени групи са " най-жестоките " бойци в украинския спор. По нейни думи Русия към този момент счита въпроса за затворен и тя се надява на градивен разговор сред Москва и Ватикана.

Русия се пробва да трансформира войната в Украйна в дълготрайна военна борба и образова нови дивизии на територията на прилежащия Беларус, съобщи през днешния ден върховен украински боен. Въпреки това бригаден военачалник Олексий Громов сподели, че вероятността от територията на Беларус да стартира военна интервенция остава дребна. Той добави, че няма възможност да има преустановяване на огъня за новогодишните празници. " Ще има цялостно преустановяване на огъня само когато на нашата земя не остане нито един окупатор ", съобщи Громов на конференция.

Върховният комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида Фолкер Тюрк съобщи през днешния ден, че по-нататъшни удари по украинската инфраструктура биха могли да доведат до съществено утежняване на филантропичната обстановка да провокират в допълнение разселване на хора. В тирада пред Върховния комисариат на Организация на обединените нации по правата на индивида след свое посещаване в Украйна Тюрк сподели, че съветските удари излагат милиони хора на " извънредно сложни " условия.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР