Русия заяви днес, че е изключително загрижена от иранските удари

...
Русия заяви днес, че е изключително загрижена от иранските удари
Коментари Харесай

Русия призова към сдържаност след иранския удар по Израел

Русия съобщи през днешния ден, че е извънредно загрижена от иранските удари по Израел и прикани всички страни от спора да проявят въздържаност. Същевременно съгласно нея напрежението ще остане високо, до момента в който не се позволи спорът сред Израел и палестинците, заяви Ройтерс.

„ Изразяваме изключителна угриженост от следващата рискова ескалация на напрежението в района. Призоваваме всички въвлечени страни да проявят въздържаност “, написа в публично заявление на съветското външно министерство, оповестено след удара.

Русия означи, че Техеран е декларирал, че офанзивата е осъществена в границите на правото му на самозащита след израелския удар по иранското консулство в Дамаск, което Москва осъди.

Русия, която има близки връзки с Иран, съобщи че Западът е блокирал опитите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да реагира на израелския удар по дипломатическия обект.

„ На няколко пъти предупредихме, че редицата неразрешени рецесии в Близкия изток, изключително в палестинско-израелската зона на спор, които са постоянно разпалвани от безотговорни провокации, ще доведат до усилване на напрежението “, съобщи министерството.

Кремъл към момента не е коментирал обществено въпроса.

Бившият съветски президент Дмитрий Медведев съобщи, че война сред Израел и Иран ще утежни възможностите на президента на Съединени американски щати Джо Байдън да бъде избран отново.

„ Америка не желае огромна война в Близкия изток. Убийствата в Газа утежняват възможностите на Байдън на изборите и войната сред Израел и Иран в допълнение ще усили несигурността “, съобщи Медведев.

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР