Русия заяви, че Украйна е извършила нападение срещу Москва с

...
Русия заяви, че Украйна е извършила нападение срещу Москва с
Коментари Харесай

Украйна е атакувала Москва с поне пет дрона, всички от които са били свалени от руската ПВО

Русия съобщи, че Украйна е направила нахлуване против Москва с най-малко пет безпилотни летателни апарата, всички от които са били свалени, съобщи Ройтерс. Наложило се е едно от главните летища в столицата да пренасочи полетите си за няколко часа. 
Четири украински дрона са били свалени от противовъздушната защита на Москва, а петият е бил прехванат и се е разрушил в региона на град Одинцово в Московска област, заяви съветското министерство на защитата. Няма данни за потърпевши хора.
Руските осведомителни организации оповестиха, че два безпилотни летателни апарата са били прехванати наоколо до село Валуево, на 30 километра югозападно от центъра на столицата. Един дрон е бил свален над Калужка област, на близо 200 километра на юг от Кремъл.
Кацанията и излитанията на московското летище " Внуково " бяха краткотрайно лимитирани за няколко часа тази заран, преди естествената работа да бъде обновена в 8 ч. локално време (и българско). Редица полети от Русия, Турция, Обединените арабски емирства и Египет бяха пренасочени.
Един от безпилотните летателни апарати е бил свален над град Кубинка, на 63 километра западно от Москва, заяви съветската държавна осведомителна организация РИА. В непосредственост до града се намира съветска военновъздушна база, означи организацията. 
Министерството на външните работи на Русия осъди нападението и го дефинира като " терористичен акт ". " Опитът на режима в Киев да нападна регион, в който е ситуирана гражданска инфраструктура, в това число летището, което апропо приема и задгранични полети, е следващ акт на тероризъм ", написа говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова в обява в " Телеграм ".
" Международната общественост би трябвало да осъзнае, че Съединените щати, Англия и Франция - непрекъснати членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации - финансират терористичен режим ", добави тя.
Украйна не даде формален коментар по отношение на изказванията. Киев съвсем в никакъв случай не поема обществено отговорност за набези в Русия или в следени от Кремъл територии в Украйна, отбелязва Ройтерс.
" Атаките са отблъснати от силите за противовъздушна защита ", съобщи кметът на Москва Сергей Собянин в " Телеграм ". " Всички открити безпилотни самолети са отстранени ", добави той.
През последните месеци нападенията с безпилотни летателни апарати надълбоко навътре в Русия зачестиха, като през май бе осъществена офанзива против Кремъл, а предишния месец - против съветска петролна инфраструктура. След нападенията с дрон против Москва съветския президент Владимир Путин съобщи, че Украйна се пробва да сплаши и предизвика Русия, и добави, че противовъздушната защита на столицата ще бъде засилена.
БТА
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР