Русия заяви, че ще продължи да доставя газ за Европа,

...
Русия заяви, че ще продължи да доставя газ за Европа,
Коментари Харесай

Песков: Въпреки заплахата от Беларус Русия няма да намали доставките на газ за ЕС

Русия съобщи, че ще продължи да доставя газ за Европа, откакто президентът на Беларус Александър Лукашенко заплаши да приключи доставките в отговор на възможни на беларуско-полската граница.

" Русия е била, е, и ще остане страна, която извършва всички отговорности за доставяне на европейските консуматори с газ ", съобщи пред кореспонденти представителят на Кремъл Дмитрий Песков.
 Евросъюзът уголемява глобите против Беларус Евросъюзът уголемява глобите против Беларус
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се срещна във Вашингтон с президента на Съединени американски щати Джо Байдън. Във ф...

" Надеждността на Русия като снабдител по актуалните и бъдещите контракти не предстои на подозрение ", сподели Песков.

Той добави, че Лукашенко не е съгласувал изказването си с Москва, която доставя газ през Беларус за Полша по газопровода „ Ямал-Европа “.

В продължение на месеци да преминат от Беларус в Полша, членка на Европейски Съюз, само че рецесията доближи ново равнище, когато тази седмица стотици бяха отблъснати от полските граничари.

Западните държавни управления упрекват режима на Лукашенко, че ги е примамил в страната си и ги е изпратил да преминат в Полша като възмездие за предходни наказания поради репресиите на Минск против опозицията след президентските избори предходната година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР