Русия заяви, че ще поиска от 10 дипломати на САЩ

...
Русия заяви, че ще поиска от 10 дипломати на САЩ
Коментари Харесай

Русия ще изгони 10 американски дипломати в отговор на американските санкции

Русия съобщи, че ще изиска от 10 дипломати на Съединени американски щати да изоставен страната и ще предприеме други ответни дейности в отговор на серията от нови американски наказания, съобщи Асошиейтед прес.

Освен това Москва ще включи осем американски представители в собствен лист със наказания и ще вземе ограничения да ограничи и спре дейности на американски неправителствени организации, намесващи се в съветската политика, съобщи съветският външен министър Сергей Лавров. Той добави, че Кремъл е предложил на посланика на Съединени американски щати Джон Съливан да последва образеца на съветския си сътрудник във Вашингтон и да се върне в родината си за съвещания.

Русия ще вземе ограничения да попречи на посолството на Съединени американски щати да наема административно-технически личен състав от Русия и трети страни.

Русия афишира за личност нон грата и петима полски дипломати, заяви съветското външно министерство, което акцентира, че Москва е отбелязала склонността на Варшава да следва линията на Съединени американски щати и е оповестила за личност нон грата трима съветски дипломати.

Тези стъпки последваха оповестените тази седмица наказания против Русия, наложени от администрацията на Джо Байдън.

Съединени американски щати могат да навредят съществено на съветската стопанска система, а Москва не разполага със средства за подобен отговор, въпреки че евентуално може да навреди по други способи на американски ползи по целия свят.

Лавров означи също, че Русия може да вземе " мъчителни ограничения " против американски бизнес ползи на своя територия, само че към този момент няма да предприеме сходни стъпки.

Руският стопански капацитет и световни благоприятни условия са лимитирани спрямо тези на тогавашния съперник на Съединени американски щати Съюз на съветските социалистически републики, само че нуклеарният боеприпас и въздействието на страната в доста елементи на света я вършат мощ, с която Вашингтон би трябвало да се преценява. Разбирайки това, Байдън прикани за деескалация на напрежението и предложи среща с съветския президент Владимир Путин, отбелязва АП.

Лавров съобщи, че предлагането за среща на високо ниво се изследва.

Евентуално усилване на американските наказания може да притисне Русия и да подтикне Кремъл към още по-безразсъдни дейности, като евентуална ескалация в Украйна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР