Русия заяви, че не очаква никаква промяна в политиката от

...
Русия заяви, че не очаква никаква промяна в политиката от
Коментари Харесай

Русия познавала добре Рюте и не очаква нищо ново от НАТО

Русия съобщи, че не чака никаква смяна в политиката от новия общоприет секретар на НАТО Марк Рюте - някогашният нидерландски министър председател, който смени норвежеца Йенс Столтенберг на поста, оповестява " Ройтерс ".

" Нашите упования са, че Северноатлантическият алианс ще продължи да работи в същата посока, в която го прави и в този момент ", уточни представителят на Кремъл Дмитрий Песков. Той означи, че президентът Владимир Путин се познава добре с Рюте от минали срещи.

" Едно време имаше очаквания за опцията за създаване на положителни прагматични отношения - най-малко подобен разговор се водеше, само че след това знаем, че Нидерландия зае много непримирима позиция, позиция за цялостно изключване на всевъзможни контакти с нашата страна ", посочи Песков.

Затова не считаме, че ще се случи нещо значително ново в политиката на Алианса, заключи той.

Рюте застава отпред на НАТО в сериозен миг от войната в Украйна - до момента в който съветските сили настъпват в източната част на страната, и малко повече от месец преди президентските избори в Съединени американски щати.

" Трябва да се уверим, че Украйна надвива като суверенна, самостоятелна, демократична страна ", съобщи той в централата на НАТО в Брюксел по-рано през днешния ден.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР