Русия заяви, че иска да издигне връзките си с Китай

...
Русия заяви, че иска да издигне връзките си с Китай
Коментари Харесай

Русия заяви, че иска да издигне връзките си с Китай до ново равнище

Русия съобщи, че желае да издигне връзките си с Китай до " ново ниво " и че чака с неспокойствие двустранните договаряния с китайското управление, откакто съветският в. " Ведомости " заяви, че високопоставеният китайски посланик Ван И ще посети Москва, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Убедени сме, че капацитетът на двустранното руско-китайско съдействие към момента надалеч не е привършен ", съобщи съветското външно министерство. Москва се стреми размерът на двустранната търговия да доближи 200 милиарда $ по-рано от плануваното и " доста да задълбочи " връзките си с Пекин, добави ведомството.

Западът с напрежение следи задълбочаващото се " безгранично " партньорство сред изгряващата суперсила Китай и титанът в производството на първични материали Русия, отбелязва Ройтерс.

Китай се въздържа от това да осъди съветската интервенция против Украйна или да я назова " инвазия ".

След като Западът наложи на Русия най-суровите наказания в актуалната история поради войната в Украйна, президентът Владимир Путин сподели, че Москва се обръща към Азия и по-конкретно към Китай.

Изявлението на съветското външно министерство бе направено малко откакто в. " Ведомости " заяви, че идващия месец водещият китайски посланик Ван И ще дойде в Москва. Ван може да се срещне с Путин, показва изданието, като добавя, че задачата на визитата не е ясна, само че евентуално става въпрос за подготовка на аудиенция на президента Си Дзинпин.

Говорителката на китайското външно министерство Мао Нан сподели в отговор на журналистически въпрос, че към момента няма информация за сходна среща.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР