Русия заяви, че е вдигнала във въздуха изтребител Су-27, за

...
Русия заяви, че е вдигнала във въздуха изтребител Су-27, за
Коментари Харесай

Русия прихвана два американски самолета над Балтийско море

Русия съобщи, че е вдигнала във въздуха изтребител Су-27, с цел да „ предотврати нарушаването на държавната граница “ от два стратегически бомбардировача на Военновъздушни сили на Съединени американски щати, прелитащи над Балтийско море.

„ След като отблъсна непознатите военни самолети от държавната граница на Русия, съветският изтребител се върна в своята въздушна база “, съобщи съветското министерство на защитата, заяви Агенция Франс Прес.

Армията е предотвратила нарушаването на границата, се споделя в изказването, като се прибавя, че „ полетът на съветския изтребител е осъществен в строго сходство с интернационалните правила за потребление на въздушното пространство “.

Говорителят на Пентагона бригаден военачалник Пат Райдър удостовери, че американски самолети са били прихванати от Русия, като съобщи, че бомбардировачите В-1 са взели участие в „ от дълго време планувано обучение в Европа “.

Това е последният от поредност сходни произшествия.

Преди малко повече от седмица Русия съобщи, че два самолетап – един немски и един френски, са били прихванати при опит да „ нарушат “ въздушното ѝ пространство.

В средата на април Русия изпрати изтребител, с цел да ескортира немски боен аероплан над Балтийско море.

През март американски безпилотен аероплан се разруши, откакто се сблъска с съветски аероплан над Черно море.

Руското министерство на защитата съобщи, че е изпратило изтребители след засичането на американски дрон над Черно море, само че отхвърли да е предизвикало злополуката, като съобщи, че самолетът е изгубил надзор.

Етикети: Балтийско мореРусиясамолети
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР