Русия заяви, че е вдигнала изтребител, за да прехване британски

...
Русия заяви, че е вдигнала изтребител, за да прехване британски
Коментари Харесай

Русия вдигна изтребител, за да прехване британски разузнавателен самолет близо до Крим

Русия съобщи, че е вдигнала изтребител, с цел да прехване английски разследващ аероплан, който летял покрай Крим - черноморския полуостров, анексиран от Москва през 2014 година, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Руското министерство на защитата уточни, че навлизането на английският аероплан в региона е част от усилване на военната интензивност на Съединени американски щати и съдружниците им в района на Черно море, от което съветският президент Владимир Путин изрази неодобрение в днешния си телефонен диалог с немския канцлер Ангела Меркел.

Министерството съобщи, че е вдигнало изтребител Су-30, с цел да прехване английски разследващ аероплан " Боинг Ар Си-135 ", който съгласно него се е опитвал да се приближи до Крим. Според военното ведомство английският аероплан сменил курса и се отдалечил, откакто към него доближил съветският.

, че дейностите на Запада в черноморския регион са дестабилизиращи, рискови и провокационни, уточни Кремъл.

" Дестабилизиращият и рисков темперамент на провокативните дейности на въоръжените сили на Съединени американски щати и други страни от НАТО в Черно море ", споделил Путин, представен в известие на Кремъл.

По време на диалога с немския канцлер Путин е обвинил Украйна във все по-агресивни дейности, в това число потреблението на дронове, в източната част на страната,

Министерството на защитата добави, че за последните 24 часа нарасналата интензивност на НАТО е включвала два американски военни кораба, стратегическа авиация и четири разследващи самолета на алианса, в това число английския.

Ведомството съобщи, че това наподобява на опит на НАТО да разузнае евентуален спектакъл на военни дейности, което съгласно министерството може да е изгода, ако Украйна опита да си върне със мощ региона Донбас, откакто през 2014 година подкрепяни от Русия сепаратисти й лишиха контрола върху него.

Министерството добави, че два съветски военни кораба следят американските съдове.

През юни английският боен транспортен съд " Дифендър " мина край Крим, за което тогава Лондон съобщи, че е станало при съблюдаване на интернационално приети правила за независимост на корабоплаването в украински териториални води. Случаят провокира бурната реакция на Москва.

Русия анексира Крим през 2014 година и споделя, че водите към него принадлежат на Москва, макар че множеството страни не престават да признават полуострова за украински.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР