Русия завърши първия етап от доставката на зенитно-ракетните комплекси С-400

...
Русия завърши първия етап от доставката на зенитно-ракетните комплекси С-400
Коментари Харесай

Русия завърши първия етап от доставките на С-400 за Турция

Русия приключи първия стадий от доставката на зенитно-ракетните комплекси С-400 „ Триумф “ в Турция. Това заяви Федералната работа за военно-техническо съдействие, съобщи БГНЕС.
„ Руската страна приключи първия стадий от доставката на системите С-400 в Турция. Останалата част от техниката ще бъде доставена в сходство със съгласувания от страните график “, се споделя в известието.
По-рано Министерството на националната защита на Турция също заяви, че първият стадий от доставката е приключил. В неговите рамки бяха осъществени към 30 самолетни полета.
Припомняме, че през септември 2017 година Русия и Турция подписаха контракт за доставката на С-400 на стойност 2,5 милиарда $. Анкара получи два дивизиона. Договорът планува отчасти предаване на технологията за произвеждане на турската страната. Първите доставки започнаха на 12 юли.
Съединени американски щати и НАТО се оповестиха срещу С-400 в Турция. На 17 юли представител на Белия дом заяви, че решението на Турция да купи съветски ЗРК С-400 прави невероятно по-нататъшното присъединяване на Анкара в програмата за основаване на американския изтребител от пето потомство F-35.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР