Русия засипа Украйна с ракети и дроновеОсновна мишена бе енергийната

...
Русия засипа Украйна с ракети и дроновеОсновна мишена бе енергийната
Коментари Харесай

Москва унищожи най-голямата ТЕЦ в Киевска област

Русия засипа Украйна с ракети и дронове
Основна цел бе енергийната инфраструктура

Русия извърши масирана офанзива против Украйна през нощта против четвъртък, ориентирана против обекти на енергийната инфраструктура в цялата страна, оповестиха сутринта украинските управляващи, представени от Агенция Франс Прес.

Атаките са били ориентирани към индустриални уреди и електропреносни системи в Киевска, Харковска, Запорожска и Лвовска област, посочи украинският министър на енергетиката Херман Халушченко.

Нападнати са две топлоелектрически централи. Единият от тях - Триполската Топлоелектрическа централа, която е най-голямата в Киевска област, е била изцяло разрушена. В ударите по нея са били изумени турбини, което пък е предизвикало пожар. Кметът на град Украинка, край който е ситуирана Триполската Топлоелектрическа централа - Александър Туренко, прикани локалните поданици да “затворят компактно прозорците ”, с цел да не “дишат продуктите от горенето ”, както и да заредят всички устройства и да се заредят с оптимално количество вода.

В нападенията си Москва употребила крилати ракети и ирански дронове “Шахед ”.

В Харков и покрайнините му съветската войска е нанесла минимум 10 удара по жизненоважна инфраструктура, в резултат на което 200 000 души в региона са останали без електричество.

Силите за защита на южна Украйна пък оповестиха в “Телеграм ”, че на територията на енергийна инфраструктура в Одеска област е избухнал пожар, породен от паднали парчета от дрон.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР