Русия засилва ангажимента си в Либия. По всичко личи, че

...
Русия засилва ангажимента си в Либия. По всичко личи, че
Коментари Харесай

Разобличиха тайната война на Русия в Либия

Русия ускорява уговорката си в Либия. По всичко проличава, че Москва изпраща там свои частни войски от наемници, въпреки че намерено не желае да признае този факт. Така комплицираният спор в Либия става още по-заплетен и рисков, написа "Дойче Веле ".

В началото на седмицата шефът на американските военни сили в Африка Стивън Таунсенд разгласи в Туитър, че съветски военни самолети са отлетели за Либия, като на междинното им кацане в Сирия са били пребоядисани, с цел да се скрие съветския им генезис. Според Таунсенд, Русия прави безапелационен опит да вземе превъзходство в либийския спор.

“Това са подправени съобщения”, съобщи пред съветската осведомителна организация Интерфакс Андрей Красов, заместник-председателят на Комисията по защита в Държавната дума.

Руските ползи в района не са от през вчерашния ден
 Руски бойни самолети в Либия, след междинно кацане в Сирия, където са били пребоядисани
Руски бойни самолети в Либия, след междинно кацане в Сирия, където са били пребоядисани
Отношенията сред Русия и Либия датират от края на Втората международна война. Още по време на Потсдамската конференция Йосиф Сталин прави безрезултатен опит да контракти съветски мандат над либийската провинция Триполитания. От преврата, с който идва на власт през 1969 година, Муамар Кадафи се радва на поддръжката на Москва, включваща и голямо количество съветска военна техника.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР