Русия засили военните си сили в северната и западната част

...
Русия засили военните си сили в северната и западната част
Коментари Харесай

Шойгу: Русия укрепва военните сили на север и на запад в отговор на НАТО

Русия ускори военните си сили в северната и западната част на страната, с цел да се опълчи на това, което Москва възприема като струпване на сили на НАТО покрай Русия , каза във вторник министърът на защитата Сергей Шойгу, представен от " Ройтерс ".

В отговор на нахлуването на Русия в Украйна през 2022 година , а. Тази седмица НАТО организира военно обучение, наречено Nordic Response 2024, което съгласно него ще включва повече от 20 000 бойци в Норвегия, Финландия и Швеция и ще се концентрира върху груповата защита.

" На фона на натрупването на военния капацитет на НАТО наоколо до съветските граници, разширението на алианса посредством присъединението на Финландия, а в бъдеще и на Швеция, ние предприехме стъпки за подсилване на групировките на войските на север . западни и западни стратегически посоки ", сподели Шойгу пред висши генерали, без да дава детайлности.

Войната в Украйна провокира най-дълбоката рецесия в връзките на Русия със Запада след Кубинската ракетна рецесия от 1962 година и президентът Владимир Путин предизвести Запада, че рискува да предизвика нуклеарна война, в случай че западни войски бъдат изпратени да водят война в Украйна.

По време на конференцията за Украйна в Париж, както вкъщи, по този начин и на бойното поле.

Впоследствие обаче генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, дружно с няколко европейски страни и Съединени американски щати,

На собствен ред, че възможното въвличане на Запада в спора ще го въвлече в
 Макрон прикани съдружниците на Украйна да не бъдат страхливци
Макрон прикани съдружниците на Украйна да не бъдат страхливци

Войната се завърна на нашата земя, разгласи френският президент
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР