Русия засили офанзивата на армията си в Донбас. Битката продължава

...
Русия засили офанзивата на армията си в Донбас. Битката продължава
Коментари Харесай

Русия засилва офанзивата в Донбас, Украйна отби атаки край Северодонецк

Русия ускори офанзивата на армията си в Донбас. Битката продължава с офанзиви на съветските войски против Бахмут, Попасна и Северодонецк. Кулеба прикани Запада да форсира доставките на ракетни установки и бронирани машини.

Административният център на Луганска област - Северодонецк, е съвсем изцяло обграден, само че украинците са съумели да отбият съперника от южните му подстъпи. Смята се, че към 15 хиляди души - една седма от предвоенното население - са останали в града, само че за евакуация е прекомерно късно, считат локалните управляващи. Евакуация продължава от различен фронтови град - Лиман, близо до Славянск.

Русия освен не обстрелва цивилни обекти, а дори умишлено забавя настъплението на войските си, с цел да даде опция на мирното население да се отдръпна от обкръжените обитаеми пунктове, сподели в Москва военният министър Сергей Шойгу, представен от БНР.

В Кремъл отхвърлиха да са получавали мирния проект на италианския външен министър Луиджи Ди Майо, който планува първоначално подписване на местни примирия с посредничеството на Европейски Съюз, Организация на обединените нации и други интернационалните организации.

Бившият президент Дмитрий Медведев обаче дефинира проекта като дело не на дипломати, а на " локални политолози, които са се начели с провинциални вестници и боравят единствено с украински фейкове " - поради точките, които плануват Донбас и Крим, въпреки и самостоятелни, да бъдат в състава на Украйна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР