Русия започва разработката на нов въздушен команден пункт на базата

...
Русия започва разработката на нов въздушен команден пункт на базата
Коментари Харесай

Русия ще строи нов самолет за Деня на страшния съд ВИДЕО

Русия стартира създаването на нов въздушен команден пункт въз основата на Ил-96−400М, оповестява източник от авиационния бранш на страната. Самолетът ще стане стратегическа летяща цитадела при положение на загуба на наземното командване на войските вследствие на нуклеарен удар.

В момента Русия разполага с четири бройки Ил-80, издигнати въз основата на Ил-86. Пълните спецификации на самолета, основан за да обезпечи команден център за държавните чиновници, в това число и президента, по време на нуклеарна война, са загадка.

Фюзелажът на въздушната цитадела няма прозорци като се изключи тези в кокпита, а вратата е единствено една.

"Планирана е подмяна на Ил-80 с Ил-96−400М. Това ще увеличи доста времето на бойно дежурство на въздушния команден пункт и ще разшири обсега на ръководство на войските ", разяснява неназованият източник.

Военновъздушните сили на Съединени американски щати също разполагат с четири въздушни командни пункта. E-4B Nightwatch въз основата на Boeing 747-200B постоянно са наричани "самолети за Деня на страшния съд ". През май 2019 година телевизионният канал CNBC излъчи репортаж за машините, в който е показана вътрешността им.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР