Русия започна третата си вълна от ракетни удари срещу столицата

...
Русия започна третата си вълна от ракетни удари срещу столицата
Коментари Харесай

Украйна моли за помощ за противовъздушна отбрана, след като Русия нанесе още ракетни удари по Киев

Русия стартира третата си вълна от ракетни удари против столицата на Украйна, Киев, за пет дни, като част от ескалиращото си въздушно бомбардиране на града.

Петима души бяха ранени при удара, като двама от тях бяха откарани в болница, сподели кметът на Киев Виталий Кличко, до момента в който външният министър на Украйна прикани интернационалните съдружници да доставят повече противовъздушна защита на страната му.

Нараняванията и вредите наподобява са резултат от падащи парчета от ракети, защото украинските военновъздушни сили споделиха, че са свалили две ракети над града.

Ударите в понеделник се случиха на фона на опитите на Русия да допусна връзка сред смъртоносната терористична офанзива в петък против московска концертна зала и Украйна. Отговорността за офанзивата е поета от Ислямска страна, чийто медиен канал популяризира фрагменти от телесни камери от устройства, носени от нападателите, които са разпознати като жители на Таджикистан.

Ударите против Киев в понеделник сутринта нанесоха огромни вреди на триетажна постройка, споделиха публични лица. „ В централния Печерски регион е развалена многоетажна нежилищна постройка “, написа военната администрация на града в Telegram.

Посланикът на Съединени американски щати в Киев Бриджит Бринк съобщи, че Русия е употребила хиперзвукови ракети, с цел да нападна украинската столица.

„ През последните пет дни Русия изстреля стотици ракети и дронове против суверенна страна “, сподели тя.

„ Няма зверства, които съветските копелета не биха направили, в това число опит за балистичен удар в сърцето на многомилионен град “, сподели Дмитро Кулеба, министър на външните работи на Украйна, по X.

„ Това е увещание, че Украйна незабавно се нуждае от повече противовъздушна защита, изключително от системи и ракети Patriot, способни да отхвърлен всяка съветска офанзива “, добави той.

Русия е изстреляла две балистични ракети по Киев от окупирания Крим при офанзивата денем, само че и двете са били прихванати над града, сподели Сергей Попко, шеф на Киевската градска военна администрация. Няколко детонации се чуха в града, последният от които сплашващ за жителите.

Както Русия, по този начин и Украйна усилиха темпото на въздушните си офанзиви през последните седмици, защото Киев, който се бори да откри оръжия и бойци след повече от две години война, се закани да отмъсти, като придвижи борбата на съветска земя.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР