Русия започна съдебна процедура срещу американския технологичен гигант "Гугъл" за

...
Русия започна съдебна процедура срещу американския технологичен гигант "Гугъл" за
Коментари Харесай

Русия започна съдебна процедура срещу Гугъл заради непремахнато забранено съдържание

Русия стартира правосъдна процедура против американския софтуерен колос "Гугъл " за това, че не е премахнал неразрешено наличие от търсачката си, заяви през днешния ден федералната работа за контрол на осведомителните технологии Роскомнадзор, представена от Ройтерс.

Роскомнадзор уточни, че "Гугъл " не е премахнал до 30 % от така наречен "опасно наличие ", част от което счита за екстремистко, порнографско и подтикващо към самоубийство.

Възбудено е "административно произвеждане ", което може да докара до правосъдно дело и санкция до 5 милиона рубли (65 670 долара).

През август съветски съд санкции "Гугъл " с 1,5 милиона рубли, откакто го призна за отговорен за това, че не е блокирал неразрешено в Русия наличие. Други световни софтуерни компании също са изправени пред провокации в страната.

Миналата седмица законодатели показаха законопроект, който би разрешил на държавното управление да лимитира интернет достъпа до американски обществени медийни платформи, за които се счита, че са дискриминирали съветски медии.

Принадлежащата на "Майкрософт " онлайн мрежа LinkedIn за търсене и определяне на професионални контакти е блокирана в Русия откакто съд се произнесе, че нарушава призната през 2015 година наредба за запазване на данни. Разпоредбата изисква всички данни за съветски жители да се съхраняват в страната, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР