Русия започна пренасянето на телата на украински войници, загинали на

...
Русия започна пренасянето на телата на украински войници, загинали на
Коментари Харесай

Русия предаде на Украйна 50 тела на войници от полк Азов

Русия стартира преместването на телата на украински бойци, починали на територията на металургичния цех Азовстал в Мариупол, оповестява Асошиейтед прес.

По-рано беше обявено, че на 2 юни Киев и Москва направиха първата публична замяна на починали, по време на която всяка страна съобщи 160 тела на другата. Все още не се знае какъв брой души са починали на територията на завода. Вечерта на 6 юни президентът на Украйна Владимир Зеленски призна, че към 2500 бойци са се предали в завода.

Анна Головко, представител на полк " Азов ", удостовери пред АР, че минимум 52-ма от починалите са служили в поделението. Десетки тела към този момент са доставени в Киев и процесът по идентифициране на останките посредством ДНК разбор е почнал.

Същата информация удостоверяват и околните на бойците от " Азов ", които към този момент са получили телата на свои близки.

В средата на май украински военнослужещи, в това число бойци от " Азов ", които държаха защитата в завода " Азовстал " в Мариупол повече от два месеца, започнаха да се предават. Руското министерство на защитата твърди, че 2500 украински бойци са се предали. Президентът на Украйна сподели преди ден, че Киев прави всичко допустимо те да се завърнат вкъщи. Руската страна не приказва за размяната и не изключва иск против тях.

Формирование " Азов " е основано през 2014 година като опълченски батальон, отпред стояха крайнодесни деятели. В същото време доста бойци на Азов акцентират, че не са неонацисти, а самият полк се трансформира в неразделна част от въоръжените сили на Украйна.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР