Русия започна износ на гориво за Иран, използвайки железопътен транспорт.

...
Русия започна износ на гориво за Иран, използвайки железопътен транспорт.
Коментари Харесай

Съюз между санкционирани: Русия доставя горива на Иран

Русия стартира експорт на гориво за Иран, употребявайки железопътен превоз. Това се случва откакто обичайните купувачи започнаха да заобикалят търговията с Москва, съгласно три източника от промишлеността и данни за износа, представени от Reuters.

Русия и Иран, и двете под западни наказания, построяват по-тесни връзки, с цел да поддържат стопанските системи си и да подкопаят западните рестрикции, които Москва и Техеран считат за неоправдани.

Западните наказания против съветски петролни артикули поради нашествието на Владимир Путин в Украйна трансформираха световните пазари на горива с танкери, които в този момент поемат по-дълги направления, а доставчиците избират екзотични дестинации и способи за превоз.

Иран е под глобите на Запада от години с стеснен достъп до международните пазари.

Петролните министерства на Русия и Иран не дадоха отговор на настояванията за коментар от Reuters.

Миналата есен съветският вицепремиер Александър Новак разгласи началото на суаповите доставки на петролни артикули с Иран, само че действителните доставки започнаха едвам тази година, споделиха източници на Reuters.

През февруари и март Русия е доставила до 30 000 тона бензин и дизел на Иран, споделиха пред Reuters два източника, осведомени с данните за износа.

Трети източник удостовери търговията, само че не съумя да удостовери размерите.

Всички размери са доставени по железопътен превоз от Русия през Казахстан и Туркменистан. Един от източниците сподели, че някои товари с бензин са били изпратени с камини от Иран до прилежащи страни, в това число Ирак.

Иран е производител на нефт и има свои лични рафинерии, само че в последно време потреблението му надвишава вътрешното произвеждане на гориво, изключително в северните му провинции, сподели търговец на пазара на петролни артикули в Централна Азия.

Русия е доставяла дребни количества гориво на Иран с танкери през Каспийско море, какъвто беше казусът през 2018 година, споделиха двама търговци, осведомени с въпроса.

Руските петролни компании сега се интересуват от експорт на дизел и бензин за Иран по железопътен превоз, защото износът по море е изправен пред високи цени за навло и таван на цените, натрапен от страните от Г-7.

Въпреки това железопътният експорт се сблъсква с тесни места по маршрута, споделиха източниците.

Очакваме доставките на гориво за Иран да се усилят тази година, само че към този момент виждаме няколко казуса с логистиката заради тапите на железниците. Това може да попречи на износа да процъфтява “, сподели един от източниците, осведомен с доставките за Иран.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР