Русия започна да доставя петрол директно на Северна Корея в

...
Русия започна да доставя петрол директно на Северна Корея в
Коментари Харесай

Русия доставя петрол на Северна Корея, тъй като режимът на санкциите на ООН е близо до „колапс“

Русия стартира да доставя нефт непосредствено на Северна Корея в прорез със глобите на Организация на обединените нации, в допълнение укрепвайки връзките сред властническите режими и нанасяйки нов удар на интернационалните старания за въздържане на Пхенян.

Поне пет севернокорейски танкера пътуваха този месец, с цел да събират петролни артикули от пристанище Восточни в Далечния изток на Русия, съгласно сателитни изображения, споделени с Financial Times от Royal United Services Institute, Англия мозъчен концерн.

Доставките, които започнаха на 7 март, са първите документирани директни доставки по море от Русия, откогато Съветът за сигурност на Организация на обединените нации — с утвърждението на Москва — наложи непоколебим таван на петролните прехвърляния през 2017 година в отговор за тестванията на нуклеарните оръжия на Пхенян.

„ Тези доставки на нефт съставляват цялостна фронтална офанзива против режима на наказания, който в този момент е на ръба на колапса “, сподели Хю Грифитс, някогашен координатор на Организация на обединените нации панел, който следи глобите против Северна Корея.

Корабите, к...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР