Русия заплаши Европейския съюз с правни действия в продължение на

...
Русия заплаши Европейския съюз с правни действия в продължение на
Коментари Харесай

Заплаха: Русия ще съди ЕС, ако използва замразените активи в полза на Украйна

Русия заплаши Европейския съюз с правни дейности " в продължение на десетилетия ", в случай че употребява приходите от замразените си активи в интерес на Украйна.

Европейски Съюз би трябвало да показа проект за изземване на тези доходи за финансиране на закупуването на оръжия за Киев, който ще бъде разискван на срещата на върха на ЕС-27 на 21 и 22 март. " Европейците би трябвало да са наясно с вредите, които сходни решения могат да нанесат на тяхната стопанска система, на техния имидж и на репутацията им на надеждни гаранти на неприкосновеността на собствеността ", предизвести представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

" Хората, страните, които вземат участие във вземането на такива решения, естествено ще станат обект на правосъдни производства за доста десетилетия напред ", добави той.

Говорителката на съветската дипломация Мария Захарова осъди самодейността като " бандитизъм " и " кражба ". " Тези дейности съставляват жестоко и невиждано нарушаване на съществени интернационалните правила ", съобщи тя и даде обещание отговор от страна на Москва.

Според ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел замразените в Европейски Съюз съветски активи възлизат на 200 милиарда евро и ще освободят " 3 милиарда евро годишно " за финансиране на покупки на оръжие за Украйна.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР