Русия заплаши, че войната в Украйна може да излезе извън

...
Русия заплаши, че войната в Украйна може да излезе извън
Коментари Харесай

Заради страни от НАТО: Русия заплаши, че войната може да излезе извън географските си граници

Русия заплаши, че " войната в Украйна може да излезе отвън надзор и да се популяризира географски поради една или две страни членки на НАТО ", написа английският в. The Guardian, представен от " Фокус ".

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова е декларирала, че съгласно Москва Западът върви " по ръба на пропастта " и също " тласка човечеството към този борд посредством дейностите си в Украйна ".

" Конфликтът в Украйна може да придобие европейски мащаб вследствие на придвижванията на страните, които поддържат Украйна, само че прекъсването на доставките на оръжие за Киев ще предотврати нова ескалация ", е декларирала още Захарова на брифинг за задгранични публицисти.

" В резултат на недомислени провокативни дейности на една или две страни членки на Европейски Съюз и НАТО, украинската рецесия може доста елементарно да премине географски граници, да придобие напълно друг мащаб и да се развие неконтролируемо ", е допълнила говорителката на съветското Министерство на външните работи.

" Западът ще би трябвало да се научи да регистрира освен личните си геополитически упоритости, само че и законните ползи на други страни ", е коментирала още Захарова.

Така тя е настояла западните страни да се откажат от концепцията да причинят стратегическо проваляне на Русия: " Западът (трябва) да се откаже от проектите за нанасяне на стратегическо проваляне, да се откаже от проектите да придвижи войната до последния украинец ".

Според Захарова " належащо е да се спре поддръжката за режима на (украинския президент Володимир) Зеленски и да се доставя оръжие " на Украйна, с цел да се предотврати нова ескалация.

От друга страна тя е обвинила Запада в опити за интервенция във вътрешните работи на Русия преди президентските избори.

" Наблюдаваме опити на недружелюбни страни, на недружелюбни режими да повлияят на обстановката в страната ни преди идващите избори ", е декларирала представителят на съветското Министерство на външните работи.

Тя е обвинила Вашингтон по-специално, че се пробва благодарение на своите неправителствени организации, които към момента са дейни в Русия, да понижи изборната интензивност.

" Администрацията на (американския президент Джо) Байдън даде директна задача на американските неправителствени организации да понижат присъединяване си в идните президентски избори ", е допълнила Мария Захарова.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР