Русия заграбва стомана на стойност 600 млн. долара от заводи

...
Русия заграбва стомана на стойност 600 млн. долара от заводи
Коментари Харесай

Собственикът на „Азовстал”: Русия плячкосва стомана, платена от Европа

Русия заграбва стомана на стойност 600 млн. $ от фабрики и пристанища в Украйна, твърди шефът на най-голямата украинска стоманодобивна компания „ Метинвест ”.
цех "Азовстал "
Фирмата е притежател на завода " Азовстал ", който се трансформира в последната опора на украинските бойци и цивилни по време на опустошаването на град Мариупол.

Главният изпълнителен шеф Юрий Риженков съобщи, че стоманата се трансферира в Русия и се продава на открито, като част от нея е била предопределена за клиенти във Англия.

Седалището на " Метинвест " е в Мариупол, център за търговия и произвеждане, който след съвсем тримесечно безмилостно нахлуване падна в ръцете на Русия през май.

Риженков съобщи, че при нападението против завода " Азовстал ", който дружно със сестринския си цех " Илич " създава 40% от цялото произвеждане на стомана в Украйна, са били убити 300 чиновници и 200 техни родственици.

Хиляди тонове стомана са били платени от европейски клиенти, в това число някои от Англия.

Той съобщи, че обществени източници и лични информатори на компанията са съобщили, че стоманата е била трансферирана в Русия и продадена на вътрешните пазари или в страни от Африка и Азия.

" Това, което те правят е обир. Те крадат освен нашите артикули, само че и някои от тези артикули, които към този момент принадлежат на европейските клиенти. Така че всъщност те крадат освен от нас, само че и от европейците ", сподели Риженков пред Би Би Си.

Той съобщи, че компанията документира допустимо най-вече обири и се приготвя да предприеме бъдещи правни дейности.

" В даден миг руснаците ще се изправят освен пред интернационалните, само че и пред наказателните съдилища. И ние ще ги преследваме с всичко, с което разполагаме ".

Би Би Си се обърна за коментар към съветското министерство на защитата, само че то не отговори на обвиняванията.

Професор Марко Миланович, специалист по интернационално право в университета в Рединг, споделя, че има редица благоприятни условия за водене на дело, само че изгледите за триумф са несигурни.

" Каквито и правни благоприятни условия да избере „ Метинвест ”, това е доста сложен развой и въпреки че за жалост плячкосването да е много постоянно срещано събитие в спорове, съденето на страната, която плячкосва, и приемането на обезщетение е в действителност доста, доста рядко ", сподели той пред Би Би Си./БГНЕС

Мариупол / Украйна
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР