Русия заема ясна и последователна позиция по референдума в Каталуния

...
Русия заема ясна и последователна позиция по референдума в Каталуния
Коментари Харесай

Мария Захарова: Русия не е замесена със събитията в Каталуния

Русия заема ясна и поредна позиция по референдума в Каталуния и отхвърля „ голословните “ изказвания на Латвия, съгласно които Москва е забъркана в испанските вътрешни работи, съобщи представителят на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС.

Тя съобщи, че Русия е изразила позицията си още преди провеждането на референдума.

„ Тази позиция бе първо ясна, второ поредна, и трето не е противоречала на по-ранните изказвания от позиция на Русия по този въпрос. Не единствено това, само че и министърът на външните работи на Русия и представители на президентската администрация неведнъж обявиха и препотвърдиха съветската позиция по въпроса “, сподели Захарова.

Тя отвърна и на изказванията на латвийския външен министър, съгласно който изявленията на представители на съветското Министерство на външните работи по въпроса за Каталуния са несъответстващи, заявявайки, че „ компетентността на чиновниците на съветското Министерство на външните работи, са вътрешен проблем на въпросното ведомство “.

Мария Захарова акцентира, че за Русия обстановката е вътрешно дело на Испания, както и че Москва поддържа суверенитета и териториалната целокупност на испанската страна.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР