Русия забрани влизането в страната на 8 граждани на държави-членки

...
Русия забрани влизането в страната на 8 граждани на държави-членки
Коментари Харесай

Русия забрани влизането в страната на висши западни политици

Русия забрани влизането в страната на 8 жители на държави-членки на Европейския съюз (ЕС). Мярката е в отговор на въведените на 2 март и 22 март т.г. ограничаващи ограничения от Съвета на съюза по отношение на шестима руснаци, написа организация ТАСС. В листата влизат:

1. Иварс Аболиньш - ръководител на Националния съвет за електронни медии на Латвия.

2. Марис Балтиньш - шеф на държавния езиков център на Латвия.

3. Жак Мер - член на френската делегация на парламентарната асамблея на Съвета на Европа

4. Йорг Раупах - началник на прокуратурата на Берлин.

5. Давид-Мария Сасоли - ръководител на Европейския парламент.

6. Оса Скот - началник на Лабораторията за химическа, биологична, радиационна и нуклеарна сигурност към Изследователския институт на защитата на Кралство Швеция.

7. Илмар Томуск - началник на езиковия департамент на Естонската република.

8. Вера Юрова - заместник-председател на Европейската комисия за бистрота и полезност

"ЕС продължава да води политика на нелегитимни едностранни ограничаващи ограничения във връзка с съветски жители и организации. Само през март 2021 година шестима руснаци са били подложени на противозаконни ограничавания от Европейски Съюз. Тази процедура опонира на Устава на Организация на обединените нации и главните правила на интернационалното право. Тя е съпроводена от съзнателно публикувана в западните медии антируска нервност. Не се поддържа с доказателства. Всички наши оферти за разрешаване на всевъзможни проблеми, зараждащи сред Русия и Европейски Съюз, в режим на директен професионален разговор, непрекъснато се пренебрегват или отхвърлят “, се споделя в текста на документа на Министерството на външните работи на Русия.

От ведомството акцентират, че Вашингтон даже не се пробва да скрие своите ползи да трансформира европейския континент в сцена на геополитически несъгласия. "Подобни дейности на Европейски Съюз не оставят подозрение, че същинската им цел е да лимитират развиването на страната ни непременно. Хвърлено е очевидно предизвикателство към независимостта на съветската външна и вътрешна политика. Това се прави намерено и съзнателно. И, несъмнено, със знанието и насърчението на Съединени американски щати, които не крият интереса си да трансфорат Европа в сцена на остра геополитическа борба “, означи съветското външно министерство.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР