Русия взе инициативата в конфликта в Украйна, прекъсване е възможно

...
Русия взе инициативата в конфликта в Украйна, прекъсване е възможно
Коментари Харесай

Бивш шеф на ЦРУ:  Русия взе инициативата в конфликта в Украйна, прекъсване е възможно със сваляне на Кримския мост

Русия взе самодейността в спора в Украйна, спиране е допустимо със събаряне на Кримския мост. Бившият шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ и някогашен началник на Пентагона на Съединени американски щати Робърт Гейтс счита, че сега Русия държи самодейността в украинския спор. Той показа мнението си в изявление за кореспондент на The Washington Post.

Според него актуалната обстановка на фронта към този момент не е задънена улица, защото „ руснаците са набрали скорост “. „ Постоянно чета, че руснаците минават в нахлуване на един или различен сектор от фронта, дълъг 600 благи, означи Гейтс. Превземането на Авдеевка, съгласно някогашния началник на Централно разузнавателно управление на САЩ, ще разреши на съветските въоръжени сили да напреднат още на изток.

Опасенията на Гейтс

Бившият шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ изрази опасения, че „ процесът на взимане на решения от Съединени американски щати за даване на по-съвременни оръжия на Украйна е умишлен, муден и постоянно прекомерно закъснял… Можехме да стартираме образование на украински водачи за F-16 преди година и половина, а по-късно, когато бъде взето решението за доставката на изтребителите, те щяха да влязат в пилотските кабини и да стартират да летят… Така че мисля, че се забавихме с даването на оръжие, което би могло да промени метода, по който протича този спор “.

Гейтс означи още, че „ в случай че желаете да накарате руснаците да млъкнат, в случай че желаете да прекъснете това чувство за подтик, което имат, за какво пък да не можете да свалите моста на Керченския проток? Това би имало огромно влияние върху руснаците – както психически, по този начин и военно. Даването на опция на украинците да ударят да поразяват стратегически цели в Крим е в действителност значимо и може най-малко психически да промени тенора на това къде се намираме в този миг “, заключи Гейтс.

 

Източник: The Washington Post./Превод: SafeNews

Още вести четете в категория Свят

За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР