Русия все още не знае със сигурност кой стои зад

...
Русия все още не знае със сигурност кой стои зад
Коментари Харесай

Патрушев: Русия не знае със сигурност кой стои зад атентатите по газопроводите Северен поток

Русия към момента не знае сигурно кой стои зад терористичните атентати против газопроводите " Северен поток ". Това декларира Николай Патрушев, секретар на съветския Съвет за сигурност, в оповестен през днешния ден коментар за в. " Аргументи и обстоятелства ", съобщи ТАСС.

Москва по този начин и не бе включена в следствието, напомня той. По думите му Русия упорства за обективно следствие с нейно присъединяване и с присъединяване на другите заинтригувани страни. Огласяваните досега " едностранни субективни версии " съгласно него " не изясняват нищо ", предава Българска телеграфна агенция.

" Мнимото приключване на данни " от следствието, съгласно което зад детонациите стои Киев, цели единствено да обърка следите, споделя Патрушев. Киев нищо не е изгубил, нито е спечелил от гърмежите. Управляващите в Украйна чакат от Берлин да усили военната помощ за киевската власт и нямат интерес от сходни дейности, акцентира специалистът.

Медии настояват, че става дума за измама, осъществена от група украински терористи, показва той. " Трябва да си зададем въпроса има ли въобще такава група и дали по принцип тя е способна да го направи. Защото не е загадка, че за реализиране на сходни акции са предопределени специфични подразделения със съответното съоръжение и подготовка. Такива сигурно имат Съединени американски щати и Англия ", показва Патрушев.

Той обръща внимание, че други страни от НАТО също употребяват бойни плувци като диверсанти, само че единствено " с утвърждение и поддръжка от страната, диктуваща главния дневен ред " в алианса.

Берлин осъзнава, че атентатите сигурно ще доведат до " по-нататъшен крах " на немската икономика; в същото време " тясното икономическо съдействие сред Германия и Русия в никакъв случай не е устройвало Вашингтон и Лондон ". И в този момент Белият дом кара " немското управление да се води по версията (...), преференциална за управляващите на Съединени американски щати ", споделя съветският общественик.

" Днешната немска страна е несамостоятелна. Вашингтон натрапва на Берлин своята икономическа и екологическа политика, държи на територията на страната 35-хиляден боен контингент. Знае се, че Белият дом дълги години контролираше (бившата канцлерка на Германия) Ангела Меркел ", твърди Николай Патрушев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР