Русия все още не е получила искания от българска страна

...
Русия все още не е получила искания от българска страна
Коментари Харесай

Русия за България: Със собствени си ръце унищожават остатъците от взаимно доверие

Русия към момента не е получила претенции от българска страна с молба да спомага за следствието на детонациите в оръжейните фабрики на републиката. Това съобщи в четвъртък на брифинг формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова, оповестява ТАСС.

" Не са получени запитвания по дипломатически канал. Освен това до момента не са предоставени обстоятелства в поддръжка на съответните версии , които се популяризират в общественото пространство ", сподели тя.
 Искаме Русия да спомага за следствие на гърмежите и случая
Искаме Русия да спомага за следствие на гърмежите и случая " Гебрев "

България разгласи още един съветски посланик за личност нон грата

Дипломатът уточни, че версиите за присъединяване на руснаци в детонациите се употребява за оказване на напън върху Русия, за покачване на повече обвинявания и за налагане на противозаконни наказания .

" Изхождаме от обстоятелството, че както в София, по този начин и в други европейски столици, участващи в сходна информационно-политическа игра , те добре осъзнават, че сходни дейности нанасят съществени вреди на двустранните връзки със страната ни, както и на интернационалните връзки като цяло, със лични си ръцете унищожават остатъците от взаимно доверие ", акцентира Захарова.

На 28 април представителят на основния прокурор на България Сийка Милева съобщи на брифинг, че прокуратурата подозира шестима руснаци в присъединяване в организирането на четири детонации през 2011-2020 година в оръжейните фабрики в страната, където се съхраняват артикули, принадлежащи на българския оръжеен търговец Емилиян Гебрев.
 НАТО заедно поддържа България против дестабилизиращите дейности на Русия
НАТО заедно поддържа България против дестабилизиращите дейности на Русия

Столтенберг приветства позволението на Европейски Съюз - Съединени американски щати, Канада и Норвегия да вземат участие в " бързо придвижване на войски и активи в Европейски Съюз "

По-рано Министерството на външните работи на Република България изиска правоохранителните органи на Руската федерация да окажат цялостно подпомагане на българските управляващи в следствието на , унищожаването на материални доказателства при пожар и , с цел да може да бъдат разкрити причинителите и предадени на съд.

Искането е отправено по време на " изчерпателен и сериозен диалог " сред вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева в София Елеонора Митрофанова.

Припомняме, че по делото за от самата прокуратурата бяха удостоверили, че за нападение над предприемача. За отравянето на предприемача бяха Георги Горшков (Georgi Gorshkov), роден през 1977 година, Сергей Павлов (Sergey Pavlov), роден през 1982 година, и Сергей Федотов (Sergey Fedotov), роден през 1973 година По данни на службите за сигурност те , а от България са оповестени за интернационално търсене по линия на Интерпол с алена бюлетина.

бяха изгонени съветски дипломати, на което последва и взаимен отговор от Москва. През 2018 година след също последва такова преследване на дипломати от съвсем всички европейски страни., макар че изрази взаимност с Англия. Така и при този случай Бъгария .

Българското външно министерство на съветското посолство в София за личност нон грата, след , осъществявала шпионаж в интерес на Русия. В групата имаше висши чиновници от министерството на защитата и военното разузнаване.
 За Русия решението на Европейски Съюз за Крим е ескалация и нарушаване на териториалната целокупност
За Русия решението на Европейски Съюз за Крим е ескалация и нарушаване на териториалната целокупност

Съветът на Европа прекрачва граници, " идеология, която се постанова на паневропейските институции от " огромния брат "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР