Русия все още не е използвала потенциала си в украинския

...
Русия все още не е използвала потенциала си в украинския
Коментари Харесай

Желязната завеса ще минавам за десетилетия напред там, докъдето стигне руската армия

Русия към момента не е употребила капацитета си в украинския спектакъл

Военен специалист приказва за естеството на военните дейности в някогашна Украйна, заканите и вероятностите за нескончаем спор по югозападните граници на Русия, възможностите на страните и новата Желязна завеса.

- Колко е намалял контранастъпателният капацитет на въоръжените сили на Украйна спрямо проектите за юли и август, които бяха оповестени през април и началото на май?

- Очевидно това е двупосочен развой. Въоръжените сили на Украйна се пробват да образуват запаси за настъпателни интервенции, а Водоснабдителна система на РФ по едно и също време нанася удари по тези запаси и принуждава Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна да трансферира запаси за подсилване на фронта и компенсиране на загубите.

Въпреки това желанията на съперника са явни и преди края на лятото той евентуално ще се опита да провежда местна настъпателна интервенция.

Най-вероятните посоки са Криворожко-Никополско (за да се отреже предмостието на Въоръжените сили на РФ на десния бряг на Днепър и да се стигне до Херсон) и Запорожие (участък Василевка-Орехов-Гуляйполе) със силите на няколко батальонни тактически групи, който ще бъдат подкрепени от забележителна артилерийска формация и останалата авиация.

- Въоръжените сили на Украйна започнаха да работят точно върху военни хранилища. Има мнение, че съветската войска може да бъде покрита от снаряден апетит. Така е?

- Имайки поради обстоятелството, че главните калибри са 122-152 мм плюс ракети за РСЗО " Град ", унищожаването на няколко склада от позиция на общите ресурси не е изключително значимо.

Фундаментално е, че унищожаването на фронтови хранилища затруднява развиването на настъпателни интервенции, защото артилеристите би трябвало просто да чакат да им бъдат доставени нови вагони с муниции дружно с унищожените вагони с муниции, а в този миг интензивността на работата на артилерията и РСЗО в някои региони може да намалее.

Засега това има по-скоро тактически резултат, само че в бъдеще систематичният темперамент на сходни офанзиви против хранилища с муниции и ГСМ може да има и оперативни последствия в някои региони.

- Защо не удариха Змийския остров тъкмо сега на десанта, без даже да разрешат фотоси със знамето? Няма благоприятни условия? Или са пренебрегнали?

- По публични данни ударът е нанесен след фотосите. Точно както групата, която инсталира граничния дирек, откраднат в комерсиалния център в Харков, беше обстреляна след фотосесията и претърпя загуби.

От военна позиция това са няколко съществени момента, защото в сегашните действителности това е изцяло контролируемо. Змийският остров не могат и двете страни. Въоръжените сили на РФ също могат да слагат знамето си там за фотоси, да го смъкват и да изоставен с риск да получат удари с муниции от БЛА.

Ще успеем ли да изтласкаме Въоръжените сили на Украйна от Славянск по сюжета „ Лисичанск “ или ни чака „ втори Мариупол “ и цялостното заличаване на града?

- Обещаващо е полуобхватът на Славянск със заемането на прилежащите височини, като се стартира от упоменатия Карачун.

В последна сметка самият Славянск е по-малко подобаващ за отбрана от Северодонецк или Мариупол. Както наподобява.

Основният залог на въоръжените сили на Украйна ще бъде подложен върху защитата на региона на Краматорск и при положение на опасност от обграждане те могат да предадат Славянск, както предадоха по-голямата част от Рубежное и Северодонецк.

Самият град във всеки случай сигурно ще пострада доста по време на боевете, тъй че е по-добре цивилните да изоставен Славянск, Краматорск, Дружковка, Константиновка, Артемовск и Соледар авансово.

Тези са безусловните цели на 2-ри стадий на специфичната военна интервенция и те ще бъдат освободени по един или различен метод, без значение от съпротивата на съперника.

- Каква е вероятността след окончателното освобождение на ДНР и Запорожието СВО да бъде спряна в интерес на политически игри?

- Изглежда войната няма да бъде спряна от Съединени американски щати и тя ще продължи след освобождението на окупираните територии от ДНР.

Военно-политическото управление на Руската федерация най-вероятно след приключването на 2-рия стадий още веднъж ще изследва опцията за договаряния с още по-лоши условия за Украйна и при положение на изцяло предстоящ отвод ще премине към 3-ти стадий на специфичната военна интервенция.

Може би политическите промени в Съединените щати тази есен могат да трансформират този вектор на събитията. Но към този момент няма забележими предпоставки за края на войната след приключването на интервенциите в Донбас.

- Киев и Западът оповестиха за удари по Кримския мост. Колко действителни са заканите? Какво ще направи Русия и ще закъснеят ли тези ограничения поради опитите на съперника да завземе самодейността?

- В случай на приемане на нови ракети с огромен обхват, подобен удар е много евентуален от Запорожие. Разбира се, подобен удар ще бъде нанесен със знанието и утвърждението на НАТО с цялото допустимо подпомагане за целеуказване.

Вероятността за опит за подобен удар през идващите месеци би трябвало да се смята за много висока.

Липсата на ясни реакции на сходна офанзива, в случай че се случи, на процедура е евентуално да докара до нови удари надълбоко в територията на Руската федерация. Информационна подготовка за опцията за сходно развиване на събитията към този момент се прави от главните западни медии.

Въоръжените сили на Руската федерация рационално подхващат ограничения за подсилване на отбраната на такива уреди.

- Изглежда, че ни чака дълга война. Изчисленията на врага са за изчерпването на Руската федерация. А какви са нашите запаси при дефицита на човешки запаси?

- Руската федерация няма дефицит на човешки запаси като подобен. Числената диспропорционалност се образува от рестриктивните мерки на формата на специфичната военна интервенция и решението да не се активизира.

Мобилизационният капацитет на Руската федерация е доста по-висок от този на Украйна. Това е големият запас на Русия, който даже не е употребен даже и почти, защото на сегашния стадий се залага на договорната войска, разнообразни доброволчески формирования и ЧВК.

В дълготраен проект, с присъединяване на капацитета на съветската готовност, Украйна ще загуби във всеки случай, изключително в случай че се усилят темповете и размерите на мелене на живата мощ на съперника.

- Говорейки пред водачите на фракциите в Държавната дума на Руската федерация, Владимир Путин даде да се разбере, че Русия в действителност към момента не е почнала война. Какво имаме на склад от военна позиция?

- Освен голям мобилизационен запас, Руската федерация може да употребява и големи ресурси от стандартни оръжия и муниции за дълго време като част от процеса на мелене на въоръжените сили на Украйна.

За разлика от Украйна, Руската федерация има всички благоприятни условия да създава нужните оръжия в страната, до момента в който по-голямата част от украинската военна промишленост към този момент е унищожена.

В по-голямата си част Украйна зависи от външни доставки, които даже и в този момент не могат да компенсират всички понесени загуби.

Разбира се, всичко това не анулира потреблението на най-новите типове неядрени оръжия в границите на опциите на военно-промишления комплекс да усили производството си.

- Ако изказванието за ново преразпределение на света по отношение на военните дейности в Украйна е правилно, тогава на какви конфигурации в евразийското пространство и по границите му би трябвало да е подготвена Русия? И къде ще са му границите?

- Новите граници на Руската федерация в Украйна ще минават там, където стигнат нашите въоръжени сили. Колкото повече се движат на запад, толкоз по-добре.

Важно е да се разбере, че последната линия на контакт до края на войната ще стане част от Новата желязна завеса, която най-вероятно ще бъде консервирана за десетилетия.

Ето за какво, без реализиране на мечтаните цели с военни средства, не е целесъобразно да се подписва мир при несъответствуваща настройка на бъдещата държавна граница.

В последна сметка в този момент доста зависи от нашата войска, която взема решение проблеми от историческо естество и директно визира каква ще бъде ориста на Русия през 20-30-те години на XXI век.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР