Русия все още не е изпълнила плановете си за преместване

...
Русия все още не е изпълнила плановете си за преместване
Коментари Харесай

Финландия: Русия все още не е придвижила войски към границата, както беше обещала

Русия към момента не е изпълнила проектите си за пренасяне на войски на границата с Финландия след присъединението на страната към НАТО, съобщи финландският външен министър Елина Валтонен, представена от Агенция Франс Прес.

Москва назова влизането на Финландия в Алианса " офанзива против нейната сигурност " и даде обещание да предприеме дейности. Руското министерство на защитата съобщи, че възнамерява да ускори групите войски по западните си граници.

" Още през декември предходната година Русия разгласи военни промени и основаване на нови елементи в северозападна Русия, базирайки се на разширяващото се наличие на НАТО ", сподели Валтонен. - Изглежда, че тези старания не се придвижват доста бързо. В момента съветските запаси се употребяват на други места. "

Финландия има обща граница с Русия с дължина 1340 км. Откакто страната се причисли към НАТО през април, сухопътната граница на Русия със страните от алианса съвсем се е удвоила.

В момента Финландия построява ограда по 200-километров сектор от границата с Русия, като работата би трябвало да завърши до 2026 година
 Финландия дава военни бази на Съединени американски щати
Финландия дава военни бази на Съединени американски щати

Защита против съветската експанзия

" Ситуацията по източната граница е спокойна. [...] НАТО е защитителен съюз и заплашва Русия не повече от Финландия. Критиката на Русия към НАТО е отдавнашна позиция и в нея няма нищо ново ", добави финландският министър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР