Русия води диалог както с Иран, така и с Израел

...
Русия води диалог както с Иран, така и с Израел
Коментари Харесай

Песков: Русия продължава да поддържа близки контакти с Иран и Израел

Русия води разговор както с Иран, по този начин и с Израел и приканва за деескалация в Близкия изток, съобщи през днешния ден пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Българска телеграфна агенция.

Песков сподели, че Русия продължава да поддържа близки контакти с Иран и има градивни контакти с Израел. Той отхвърли да отговори на питане дали Техеран е предизвестил Русия преди да нанесе ударите по Израел.

Той посочи, че съветският президент Владимир Путин ще разиска наводненията в Русия с министъра на изключителните обстановки и губернаторите на засегнатите райони.

По отношение на друга настояща тематика представителят на Кремъл сподели, че създателят на " Телеграм " Павел Дуров би трябвало да подсигурява, че приложението не се употребява като инструмент от терористи.

Миналия месец Кремъл предизвести Дуров да бъде по-внимателен, откакто се появиха изказвания, приложението му може да е било употребявано за рекрутиране на мъжете, които нападнаха концертна зала в покрайнините на Москва, напомня Ройтерс. Дуров сподели, че неотложно са били взети ограничения, с цел да се попречи на анонимни консуматори да разгласяват известия, призоваващи за нови актове на принуждение.

В отговор на питане по отношение на оповестена в азербайджански медии информация Песков удостовери, че съветските миротворци ще се изтеглят от района Карабах в Азербайджан. " Да, това фактически е по този начин ", сподели той.

Азербайджан отвоюва сепаратисткия район Нагорни Карабах през септември предходната година, макар че там са ситуирани съветски миротворци и това провокира всеобщо изселване на локалните етнически арменци, показва Ройтерс.

Песков разяснява и грузинския законопроект за ограничение на задграничното въздействие върху политиката, като съобщи, че той не може да се назова съветски закон, съобщи ТАСС.

Много страни съблюдават " вътрешна политическа хигиена ", съобщи той. " Все отново Съединените щати евентуално първи започнаха да наблюдават вътрешнополитическата си хигиена ", подсети Песков. " Именно те вкараха тази процедура. Тя въобще не е съветска – в този момент това е естествена процедура в голям брой страни ", добави той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР