Русия внесе в регистъра с чуждестранни агенти Фонда за борба

...
Русия внесе в регистъра с чуждестранни агенти Фонда за борба
Коментари Харесай

Русия обяви антикорупционния фонд на Навални за чужд агент

Русия внесе в регистъра с задгранични сътрудници Фонда за битка с корупцията (ФБК) на опозиционера и критик на Кремъл Алексей Навални, предадоха медии в страната.

Според правосъдното министерство има " признаци ", че фондът получава непознато финансиране, открити при инспекция. Иван Жданов, който управлява фондът, отхвърли да са получавани каквито и да било средства от чужбина.

Поправките в законодателството за организациите с нестопанска цел са от 2012 година Те сътвориха статута на " задграничния сътрудник " - организация, която се занимава с политическа активност и получава задгранично финансиране.

Протестите в Русия отпреди две години бяха свързани с изявления на ФБК, свързани с премиера Дмитрий Медведев и други представители на властта. В хода на последните демонстрации поради изборите в Москва това лято съветското разследване разгласи, че стартира дело против ФБК за пране на пари.

В регистъра все още има 71 организации. Те би трябвало постоянно да подават отчети за източниците си на финансиране, метода на консумиране на средствата и други. Критици упрекват съветските управляващи в угнетяване на гражданското общество, ограничение на свободите и всяване на боязън посредством тези ограничения.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР