Русия внесе нови поправки в парламента за допълнително укрепване на

...
Русия внесе нови поправки в парламента за допълнително укрепване на
Коментари Харесай

Със закон Русия брани от дискредитиране и бойците от Вагнер

Русия внесе нови ремонти в Народното събрание за в допълнение подсилване на законите за цензурата в страната, оповестява " Ройтерс ".

Предвиждат се до 15 години затвор за дискредитиране на съветските въоръжени сили и доброволни военни организации, като частната военна компания " Вагнер ".

През януари Евгений Пригожин, създател на групата " Вагнер ", която се пробва да щурмува Бахмут в Украйна, се оплака, че има блогъри и канали в обществените медии,, които обаче не могат да бъдат осъдени според съществуващите закони.

Вячеслав Володин, ръководителят на Думата - долната камара на съветския парламент, съобщи, че всяко обществено разпространяване на умишлено погрешна информация за силите " ще бъде наказуемо , според промените в Наказателния кодекс.
 В Русия са формирани над 100 каузи за дискредитиране на армията
В Русия са формирани над 100 каузи за дискредитиране на армията

Разкрити са и 4500 административни нарушавания

" Както и обществени дейности, ориентирани към дискредитиране на въоръжените сили на Руската федерация, доброволчески формирования, организации и лица, които са опълномощени за осъществяването на задания, предоставени на въоръжените сили ", ще бъдат наказуеми, добавя той в " Телеграм ".

" Тази самодейност ще отбрани всички, които през днешния ден рискуват живота си, с цел да подсигуряват сигурността на страната и на нашите жители. Наказанията за нарушителите ще бъдат тежки ", предизвестява Володин.

Предвиждат се санкции до пет милиона рубли ( към 66 580 долара), изправителен или насилствен труд до пет години, както и отнемане от независимост до 15 години.

Малко откакто изпрати десетки хиляди бойци в Украйна,, определящи тежки присъди като затвор и санкции за тези, които умишлено популяризират " подправена информация " или дискредитират армията.

Руските прокурори са образували над 5800 каузи против хора за дискредитиране на въоръжените сили. Властите употребяват законите против разпространяването на погрешна информация и с цел да осъждат на дълъг престой в пандиза дългогодишни критици на Кремъл.
 Законът за фейкове против съветската войска ще се ползва и за чужденци
Законът за фейкове против съветската войска ще се ползва и за чужденци

Остава неразбираемо кака тъкмо ще се ползва против лица намиращи се в чужбина
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР