Русия включи Унгария в списъка си с неприятелски страни заради

...
Русия включи Унгария в списъка си с неприятелски страни заради
Коментари Харесай

Русия включи и Унгария в списъка с неприятелските страни

Русия включи Унгария в листата си с " вражески страни " поради присъединяване ѝ в общоевропейските наказания и заплаши Будапеща с ответни ограничения.

Това съобщи съветският дипломат в Будапеща Евгений Станиславов в коментар за РИА Новости.

Той означи, че унгарското управление " показва прагматична позиция " във външната си политика, само че е подложено на напън от страна на съдружниците си от Европейски Съюз и НАТО.

" Остава фактът, че Унгария е подписала всички пакети от антируски наказания на Брюксел и е принудена да ги ползва прецизно. Ето за какво тя е категоризирана като противник на Русия, към който могат да бъдат приложени нашите ответни ограничения, означи Станиславов.
Станиславов уточни още, че налагането на глобите се е отразило отрицателно на всички сфери на съдействие сред Москва и Будапеща – от стопанската система до човешките контакти. В същото време дипломатът изрази страдание, че работата на съветското посолство в Унгария страда поради глобите.

" Но ние оставаме оптимисти и даже на този декор продължаваме да се стремим към градивно взаимоотношение с Унгария и да държим каналите за разговор отворени ", акцентира Станиславов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР