Русия включи писателя Дмитрий Глуховски в списъка на издирваните лица,

...
Русия включи писателя Дмитрий Глуховски в списъка на издирваните лица,
Коментари Харесай

Русия обяви за издирване Глуховски

Русия включи писателя Дмитрий Глуховски в листата на търсените лица, откакто го упрекна, че популяризира подправена информация за военните дейности в Украйна, заяви Ройтерс, осведоми Българска телеграфна агенция.

Глуховски написа в Телеграм, че е упрекнат за дискредитиране на съветските военни сили в Инстаграм.

" Готов съм да повторя всичко казано там. " Спрете войната! Признайте, че това е война против цяла нация и я спрете! ", написа той.

Най-известният разказ на Глуховски е научно-фантастичният " Метро 2033 " и продълженията му.

Русия към този момент е повдигнала обвинявания против представители на опозицията и публицисти по закон, с който може да им бъде наложена присъда до 15 години затвор за предумишлено разпространение на подправени вести за съветските военни.

Глуховски е първата съществена фигура от културния живот в листата на търсените съгласно новия закон, признат дни откакто Русия изпраща войски в Украйна на 24 февруари.

Случаят с Глуховски, който се изрича намерено в обществените мрежи против съветската военна акция, провокира отвращение измежду опозицията.

" Путин се плашеше от политиците, а в този момент и от писателите ", написа в Туитър Любов Собол, съмишленичка на затворения критик на Кремъл Алексей Навални.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР