Русия вкарала самостоятелно в базата на Интерпол британския бизнесмен Бил

...
Русия вкарала самостоятелно в базата на Интерпол британския бизнесмен Бил
Коментари Харесай

ИЗДИРАВА СЕ: Русия търси най-известният клиент на Магнитски чрез Интерпол

Русия вкарала независимо в базата на Интерпол английския предприемач Бил Браудър, заяви в. "Обзървър ".

Той е началник на фонда Hermitage Capital и основен лобист за приемането на законите "Магнитски ". Самият Браудър удостовери информацията. "Путин ме вкара в листата с търсени лица на Интерпол в отговор на приемането на закона "Магнитски " в Канада. Прави го за пети път ", написа той в туитър, написа КлубZ.

Адвокат на предприемача в Русия бе Сергей Магнитски. Юристът бе задържан поради делото, заведено от съветските управляващи против фонда на Браудър, и умря в пандиза при неизяснени и до през днешния ден условия. Твърди се, че е бил изтезаван и му е отказана здравна помощ.

В Русия Браудър бе задочно наказан на 9 години затвор за укриване на налози. За това напомни и президентът Владимир Путин в тирада преди три дни.

Интерпол отхвърля да вкарва Браудър в базата си, като се аргументира, че той е преследван по политически аргументи.

Сега съветските управляващи са се възползвали от една "вратичка ", твърди "Обзървър ". Тя разрешава една страна да вкарва едностранно искане за арест на несъмнено лице. Така се желае подпомагане за задържането му от всички страни, членуващи в организацията.

Уилям Браудър е бил известен за съветското искане от Министерството на правораздаването на Съединени американски щати. Оттам го известили, че му е лишен статутът на участник в програмата Global Entry, позволяваща по-лесно влизане в Съединени американски щати.

Заради гибелта на Сергей Магнитски първо Съединени американски щати, а по-късно и Канада одобриха закони, носещи неговото име. Те плануват наказания против съветски длъжностни лица, направили тежки нарушавания на човешките права.

В Съединени американски щати бе признат и Глобалният закон "Магнитски ", предусещащ наказания против държавни служители от целия свят. Защита по този закон търси и българският банкер дезертьор Цветан Василев.

Наскоро и в България излезе книгата на Браудър "Заповед за арест ", в която той споделя по какъв начин властта в Русия е насочила цялата си мощност против него, един от най-големите вложители там, по какъв начин са правени поредност от опити да бъдат откраднати негови компании и вложения.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР