Русия винаги е била ангажирана и не се е отказала

...
Русия винаги е била ангажирана и не се е отказала
Коментари Харесай

За Путин Русия имала желание за преговори, но Киев се отказал от споразуменията

Русия постоянно е била ангажирана и не се е отказала от този способ на споразумяване. Това акцентира съветският президент Владимир Путин на среща с беларуския си сътрудник Александър Лукашенко, оповестява ТАСС. 

" Никога не сме се отказвали от мирното разрешаване на разногласия, още повече, че сме били склонни към това, сподели съветският президент. напомни той.

Украйна, под натиска на Запада, се отхвърли от от дълго време подготвяните съглашения и ги " хвърли в кошчето ". В същото време Русия, с цел да ги консолидира, изтегля войските от Киев, съобщи Путин.
 Беларус към момента не вижда смисъл от буферна зона с Украйна
Беларус към момента не вижда смисъл от буферна зона с Украйна

Но регистрира като ескалация дейностите на Запада във войната

" Започнахме това в два града, по-късно преговорният екип се реалокира в Турция, в Истанбул, там на процедура завършихме тази огромна работа, парафирахме този документ и от двете страни ", напомни съветският президент.

Украинската страна се отхвърли от тези съглашения.

" Нека напомня, че тогава ни споделиха, че не можем да подпишем документ - Украйна не може да подпише " с опрян револвер ", би трябвало да изтеглим войските от Киев, ние го направихме, акцентира Путин откакто направихме това, нашите съглашения бяха изхвърлени в кошчето. Още един път желая да подчертая, че сме за договаряния. Но не във формат да ни се постановат някакви схеми, които нямат нищо общо с действителността ", ​​заяви Путин на сътрудника си.

Той увери Лукашенко, че ще организира съвещания и с Минск при потребност. 
 Швейцария дефинира дата за мирната среща за Украйна
Швейцария дефинира дата за мирната среща за Украйна

Конференцията ще се организира на 15-16 юни в курорта Бюргенсток

Конференцията в Швейцария " към този момент е някакъв тип паноптикум ", сподели Путин. Русия не е поканена, те считат, че тя " няма какво да прави там ". В същото време споделят, че нищо не може да се реши без нас ", означи съветският президент, " щеше да е смешно, в случай че не беше толкоз тъжно ".

Лукашенко отговори на Путин, че такава конференция може да приключи единствено с ескалация.

Припомняме, че държавното управление на Швейцария ще бъде хазаин на двудневна конференция на високо равнище през юни, ориентирана към .

Срещата се организира, без значение от това, че Русия даде да се разбере, че няма да взе участие в самодейността.

През януари Швейцария съобщи, че ще бъде хазаин на мирна среща на върха по искане на . Оттогава страната организира диалози с Европейски Съюз, страните членки на Г-7 и страни като и Индия, с цел да получи тяхната поддръжка.

Москва съобщи, че не е срещу договарянията за преустановяване на войната, само че съветски публични лица прецизираха, че - страна, която считат, че се е отказала от неутралитета си във връзка с спора.

Русия, която стартира войната си в Украйна през февруари 2022 година, разгласи, че швейцарската самодейност е
 Зеленски за коментара на Путин: Терорист упреква Киев в гнет
Зеленски за коментара на Путин: Терорист упреква Киев в гнет

Коментира и продължаващото очистване на следствията от съветските удари
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР