Русия вероятно ще увеличи рязко износа на петрол през ноември,

...
Русия вероятно ще увеличи рязко износа на петрол през ноември,
Коментари Харесай

Русия е готова да "увеличи рязко" износа на петрол през ноември: Kpler

Русия евентуално ще усили внезапно износа на нефт през ноември, заяви бизнес всекидневникът " Комерсант ", базирайки се на анализатори от Kpler.

Според отчета морските доставки на страната ще набъбнат с към 200 000 барела на ден през идващия месец спрямо октомври, достигайки до 3,7 млн. барела на ден - най-високите равнища от май насам.

Анализаторите означават, че скокът в износа се чака да настъпи на фона на продължаващите ремонтни действия в няколко съветски рафинерии, които принудиха фирмите да пренасочат петрола за експорт.

Очаква се обаче множеството поправки в рафинериите да приключат до 15 ноември, което може да докара до спад в износа на нефт от декември нататък.

Друга допустима причина за увеличението на съветския експорт на нефт е скокът на международните цени на суровия нефт, настояват специалистите на Kpler. Москва беше принудена да пренасочи доставките на нефт към азиатските пазари на фона на западните наказания и наложеното ограничаване на цените на суровия нефт в страната.

Русия също стартира последователно да понижава добива си, с цел да се приспособи към измененията и да поддържа международните цени, които по това време спаднаха до към 72 $ за барел. След това обаче цените на суровия нефт се възвърнаха на фона на понижените доставки от Саудитска Арабия, а в последно време и на ескалацията на спора сред Израел и Хамас. В момента международният бенчмарк Брент се търгува за към 88 $ за барел.

Сезонният спад на вътрешното търсене на горива, дружно с актуалните ограничавания на Русия за експорт на бензин и дизел, също може да основат условия за пренасочване на суровия нефт за експорт, предвиждат анализатори.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР