Русия вероятно продължава да се подготвя за нападение под фалшив

...
Русия вероятно продължава да се подготвя за нападение под фалшив
Коментари Харесай

ISW: Русия вероятно готви атака срещу Каховската АЕЦ

Русия евентуално продължава да се приготвя за нахлуване под подправен предлог  против Каховската водноелектрическа централа (ВЕЦ).

Това се споделя в следващия разбор на войната в Украйна на " Института за проучване на войната " (ISW). 

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи на 20 октомври, че съветските сили са минирали язовира на Водноелектрическа централа Каховка и означи, че Водноелектрическа централа задържа над 18 милиона кубически метра вода, което ще докара до  наводнения на обитаеми места по поречието на река Днепър, в това число град Херсон.

Зеленски акцентира, че наводнението ще засегне стотици хиляди хора.
 Зеленски: Светът би трябвало да предотврати нови съветски терористични офанзиви
Зеленски: Светът би трябвало да предотврати нови съветски терористични офанзиви

Терористична офанзива против водноелектрическата централа в Каховка ще бъде същата като потреблението на оръжия за всеобщо заличаване

Руските източници обаче продължиха да упрекват украинските сили в обстрела на Водноелектрическа централа Каховка и необятно разпространиха графики , изобразяващи пътя на наводнението при положение на пробив на язовир.

Както ISW заяви на 19 октомври, съветски източници евентуално слагат осведомителни условия на съветските сили да взривят язовира, откакто се изтеглят от западната Херсонска област и упрекват украинските сили, че са наводнили река Днепър и близките селища, частично в опит да прикрият по-нататъшното им оттегляне в източна Херсонска област. Продължаващата съветска подготовка също евентуално има за цел да отвлече вниманието от известията за съветски загуби в Херсонска област.

Руските сили евентуално слагат условия за унищожаване на военни и окупационни детайли от западния бряг на река Днепър в очакване на идния украински прогрес. Акаунти в Telegram на град Херсон обявиха на 20 октомври, че съветските сили са разпуснали и разграбили пожарна в град Херсон и са трансферирали пожарни коли, откраднати цивилни коли и други разнообразни битови движимости през река Днепър до Хола Пристан.
 ISW: В Русия приготвят популацията за загубата на Херсон
ISW: В Русия приготвят популацията за загубата на Херсон

Москва може да взриви язовира на Днепър

ISW не може без значение да удостовери тези отчети.

Украинската работа на Радио Свободна Европа / Радио Свобода също заяви на 20 октомври, че съветските сили реалокират военна техника от западния бряг на източния бряг на река Днепър в лицето на неотдавнашното украинско нахлуване и разгласява сателитни изображения, показващи съветски товарен ферибот, пътуващ през река Днепър от Козацке (западния бряг) до Нова Каховка (източния бряг).

Радио Свобода означи, че фериботът е изцяло претрупан, когато дойде в Нова Каховка, и празен, когато се върне в Козацке, и допусна, че това придвижване продължава от началото на октомври.

Взети дружно, тези отчети демонстрират, че съветските войски евентуално съзнателно отстраняват огромни количества личен състав и съоръжение от западния бряг на река Днепър. Руските сили евентуално са се поучили, най-малко частично, от неуспехите си по време на паническото съветско оттегляне от Харковска област в лицето на предходна украинска контраатака. Разумното от военна позиция би било хората и оборудването да бъдат отстранени в положително положение, с цел да се избегне ново опустошително проваляне. Подобен маршрут в Херсон може да хване съветските сили и техника на западния бряг на река Днепър.
 Киев: Украйна унищожи 50% от капацитета на главната опасност за НАТО - Русия
Киев: Украйна унищожи 50% от капацитета на главната опасност за НАТО - Русия

Андрий Йермак: Членството на Украйна в НАТО ще укрепи съюза

Белият дом удостовери на 20 октомври, че ирански боен личен състав е в окупирания от Русия Крим, Украйна, с цел да помогне на съветските сили при провеждането на офанзиви с дронове против украински цивилни и гражданска инфраструктура. Говорителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби сподели пред кореспонденти, че " относително дребен брой " ирански чиновници са в Крим , с цел да образоват съветски личен състав в потреблението на непознати ирански дронове.

Кърби акцентира, че " Техеран в този момент е директно зает на място и посредством даването на оръжия, които засягат цивилни и гражданска инфраструктура в Украйна, които убиват цивилни и унищожават гражданска инфраструктура в Украйна " и предизвести, че Русия и Иран ще продължат да лъжат за тяхното партньорство. Руските публични лица не престават да отхвърлят ​​закупуването на ирански дронове, само че съществуването на договорката става все по-известно даже в Русия. Член на Обществения съвет на съветското министерство на защитата, Руслан Пухов, вярваше, че не е бил записван, когато сподели на съветски ефирен водещ онлайн в ефир на 20 октомври, че " няма да разклащаме лодката прекалено много, тъй че ви апелирам да не да концентрирайте прекалено много върху тези ирански дронове, като онази класическа история: " имате гъз, само че нямате дума за това. " Всички знаем, че те са ирански, само че управляващите не признават това.

Иранските публични лица също отхвърлиха продажбите макар необятно публикуваното съветско потребление на ирански дронове в Украйна от средата на септември, само че висшият водач на Иран Али Хаменей се похвали на 19 октомври, че " преди няколко години, когато бяха оповестени фотоси на усъвършенствани ракети и дронове на Иран оповестени, те споделиха, че са фотошопирани фотоси! Сега споделят, че иранските дронове са рискови и питат за какво ги продавате? "

Иран дава военна поддръжка на съветските сили в Украйна макар новите интернационалните наказания, евентуално частично тъй като иранските водачи имат вяра, че се нуждаят от помощта на Москва, с цел да извърнат отпред на световния ред, управителен от Съединени американски щати. На 20 октомври Европейският съюз наложи спомагателни наказания на ирански чиновници и производителя на дроновете Shahed-136, които Иран продаде на Русия за потребление в Украйна.

Високопоставени ирански чиновници и държавни медии постоянно настояват, че Техеран би трябвало да разшири стратегическите връзки с Русия и Китай, с цел да си сътрудничи за противопоставяне на световното въздействие на Съединени американски щати.
 И Англия удря Иран със наказания поради дроновете за Русия
И Англия удря Иран със наказания поради дроновете за Русия

След като Европейски Съюз наложи такива ограничения

Иранските водачи може да се тормозят, че неуспехът на Русия в Украйна съществено ще наруши тази визия и евентуално ще заплаши властта на Владимир Путин и затова сигурността на Иран. Иран може в допълнение да разшири военната си поддръжка за Русия през идващите месеци.

Рискът от съветска атака от Беларус в Северна Украйна остава невисок макар предизвестието на изтъкнат украински чиновник от 20 октомври, че рискът от съветска атака от Беларус " нараства ". Заместник-началникът на Главното оперативно ръководство на украинския общоприет щаб бригаден военачалник Олексий Хромов съобщи, че рискът от възобновяване на офанзивата на съветските сили против Северна Украйна нараства.

Громов съобщи, че съветските сили може да нападат северозападна Украйна, с цел да пресечен украинските линии за доставки от западни партньорски страни. Подобен курс на деяние остава малко евентуален през идващите месеци, като се има поради, че съветските сили нямат способността даже да попречат на украинските линии за доставки от запад с наземна атака. Най-близката украинска железопътна линия изток-запад е на 30 км от беларуската граница, а Припетските блата в Северна Украйна и Беларус вършат маневрената война през интернационалната граница във Волинска и Ривненска области извънредно сложна. Пътната и железопътната мрежа на Украйна има задоволително възли с Полша, Румъния, Словакия и Унгария, тъй че едно съветско навлизане от Беларус не би могло да утежни съществено украинските логистични линии, без да се насочи по-дълбоко в Украйна, в сравнение с направиха руснаците по време на борбата за Киев, когато съветските сили бяха на своите най-силен. Сега тези сили са доста деградирали. Руски милблогър повтори на 20 октомври, че групата на съветските сили в Беларус е прекомерно дребна, с цел да заплаши Киев.

Кърби повтори на 20 октомври, че Беларус може да концентрира жива мощ на границата, с цел да фиксира украинските сили в Северна Украйна и да предотврати тяхното разполагане в дейната зона на интервенция в Южна и Източна Украйна, както ISW допусна.

Руски източници продължиха да настояват, че съветските сили консолидират лимитирани позиции в североизточната част на Харковска област на 20 октомври, които съветските сили сякаш са си възвърнали през последните няколко дни. Няколко съветски блогъри настояват, че съветските войски са поели контрола над сегмент от железопътната линия в Хоробивка, на 16 километра североизточно от Купянск.

Въпреки това, ръководителят на украинската Харковска област Олег Синегубов означи, че украинските войски са освободили всички с изключение на 1,8 % (32 неуточнени села) от неуточнена област на Харковска област, което допуска, че голословните съветски искания за възвърната територия в тази област евентуално отразяват извънредно лимитирани облаги спрямо неотдавнашната огромна украинска контраатака, която завладя съвсем цялата област.

Руските и украински сили евентуално са траяли боевете по линията Сватово-Креминна на 20 октомври. Украинският началник на Луганска област Сергей Хайдай заяви за тежки боеве по фронтовата линия в посоките на Кремина и Сватово.

Украинският общоприет щаб заяви, че украинските войски са отбили съветска офанзива покрай Билохоривка, на към 10 километра южно от Кремина в покрайнините на Лисичанск.

Няколко съветски източника разискаха продължаващите украински опити да пресекат река Жеребец западно от Кремина към Надия, Стелмаховка, Макеевка и Ямполовка, всеки на към 15 км западно от Кремина.

Украински военни представители предложиха лимитирана информация за продължаващите украински контранастъпателни дейности в Херсонска област на 20 октомври. Южното оперативно командване на Украйна заяви, че украинските елементи са дейни по цялата фронтова линия и че съветските войски подхващат отбранителни ограничения, прегрупират се, инженерни укрепления и минни региони на планувано украинско нахлуване.

Заместник-началникът на Главното оперативно ръководство на украинския общоприет щаб бригаден военачалник Олексий Громов означи, че Русия е съсредоточила до 45 батальонни тактически групи (БТГ) в Херсонското " направление " за защита против продължаващите украински контранастъпления.

Хромов също така заяви, че украинските войски са подобрили тактическите си позиции към Благодатне, на към 40 км северно от град Херсон, само че не даде спомагателни детайлности.

Руски източници показаха, че украинските войски са напреднали в северната част на Херсонска област. Руското министерство на защитата (МО) призна на 20 октомври, че украинските сили са проникнали в съветската отбрана към Суханово, на към 30 километра северно от Берислав, и съобщи, че съветските сили са отблъснали офанзивата.

Руското министерство на защитата също по този начин съобщи, че съветските войски са блъснали Пятихатки, който се намира на 8 км северозападно от Суханово и на 40 км северно от Берислав, потвърждавайки, че украинските войски са поели надзор над селището.

Други съветски източници оповестиха, че украинските войски са се пробвали да пробият съветската защита в този регион към Берислав от региона на Нова Камянка.

ISW не може да ревизира тези съветски изказвания.

Украинските сили също така продължиха продължаващата си акция по забрана против съветски военни активи и зони на централизация в Херсонска област на 20 октомври. Южното оперативно командване на Украйна означи, че украинските удари са унищожили два съветски склада за муниции към Берислав на 19 октомври.

Кадри в обществените медии и отчети от поданици на Нова Каховка демонстрират детонации след украински удари в региона на 20 октомври.
 Руската централна банка: Мобилизацията на Путин удря стопанската система
Руската централна банка: Мобилизацията на Путин удря стопанската система

Бягството на над 350 000 руснаци изостря дефицита на работна ръка

Руските районни държавни управления и съветското Министерство на защитата (МО) не престават да се упрекват взаимно за военни административни провали. Служители на съветското МО активизираха съветски преподавател по физическо образование в Псковска област макар предходното изказване на губернатора на Псковска област, че учителите по физическо образование са освободени от готовност.

Местен съветски телеграм канал на Псков разяснява спора сред губернатора на Псковска област и локалния боен комисариат на МО, отбелязвайки, че локалните служби за военна регистрация и набор не обръщат доста внимание на това, което съветските губернатори желаят или споделят. Членове на фамилиите на съветски военнослужещи от Курска област се оплакаха на локалните управляващи за неналичието на информация за воюващи в Харковска област на Украйна.

Роднините на бойците се свързаха с държавните чиновници на Курска област и обявиха, че нито губернаторът, нито военният комисариат знаят къде сега е ситуирана частта на техните родственици. Губернаторът на Курска област Роман Старовойт обществено отхвърли отговорността, заявявайки, че " всички военни комисариати и служби за набор са свързани с [МО] и не са под юрисдикцията на администрацията на Курска област ".

Руските управляващи не престават да активизират съветски мъже най-малко до ноември 2022 година, макар че от ден на ден дефинират мобилизацията като приключена. Заместник-министърът на защитата на Украйна Хана Маляр съобщи, че съветското управление ще продължи своя " първи стадий " на готовност до 25 ноември.

Руският президент Владимир Путин по-рано съобщи на 14 октомври, че мобилизацията ще завърши " в границите на към две седмици " (около 28 октомври).

Путин твърди, че към 14 октомври Русия към този момент е мобилизирала 220 000 души. Губернаторът на Магаданска област Сергей Носов разгласи, че Магаданска област е завършила мобилизацията си на 20 октомври.

Маляр съобщи на 20 октомври, че съветските сили са мобилизирали почти 200 000 души, към две трети от задачата от 300 000 към 20 октомври.

Руската войска продължава да среща компликации при обезпечаването на бронежилетки за съветските сили. Сенаторът от Руския съвет на федерацията Людмила Нарусова се оплака от съвсем 2000-процентното нарастване на цените на съветските бронежилетки, до 135 000 рубли (почти 2200 долара), от януари 2022 година и прикани съветските антимонополни органи да проверяват.

Руски блогър заяви, че обстановката с съветски мобилизирани мъже с неприятно съоръжение се усъвършенства във връзка с публичното внимание и приоритизиране, само че че съветските войски към момента получават неприятно съоръжение. Блогърът твърди, че съветските сили, които получават бронежилетки, може да нямат значение, защото съветските бронежилетки, предоставени на мобилизираните сили, явно не защищават от дребни оръжия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР