Русия вече не иска денацификация на Украйна и е готова

...
Русия вече не иска денацификация на Украйна и е готова
Коментари Харесай

Русия се отказва да денацифицира Украйна?

Русия към този момент не желае " денацификация " на Украйна и е подготвена да разреши на Киев да се причисли към Европейски Съюз, в случай че остане във военно самостоятелен. Това заяви " Файненшъл таймс ", като се базира на четирима души, осведомени за хода на договарянията.

Москва и Киев разискват прекъсване на военните дейности като част от вероятно съглашение, което ще планува Украйна да се откаже от устрема си за участие в НАТО в подмяна на гаранции за сигурност и вероятност за присъединение към Европейски Съюз, са съобщили лицата при изискване на анонимност, тъй като въпросът е към момента не е финализиран.

Проектодокументът за преустановяване на огъня не съдържа никакво разискване на три от първичните съществени претенции на Русия – " денацификация ", " демилитаризация " и правна отбрана на съветския език в Украйна – прибавят те.

Представителите на Москва и Киев би трябвало да се срещнат в Истанбул през днешния ден в четвъртия кръг от мирните договаряния, чиято цел е да се постави завършек на пълномащабната инвазия на съветския президент Владимир Путин в Украйна. Отстъпките от страна на Русия пристигнаха, откакто едномесечната й сухопътна атака значително спря вследствие на по-ожесточена украинска опозиция от предстоящото и съветски оперативни дефекти, написа вестникът.

Украйна и нейните западни поддръжници обаче остават скептични към желанията на Путин, като се тормозят, че съветският президент може да употребява договарянията, с цел да попълни изтощените си сили и да възнамерява нова атака.

Давид Арахамия, началник на парламентарната партия на украинския президент Володимир Зеленски и член на преговорния екип на Киев, е споделил пред " Файненшъл таймс ", че страните са покрай съглашение по отношение на гаранциите за сигурност и кандидатурата на Украйна за Европейски Съюз, само че прикани за нерешителност по отношение на вероятностите за пробив.

Друг човек, осведомен за договарянията, е споделил, че Украйна е обезпокоена, че Русия трансформира позицията си съвсем всеки ден – както във връзка с военния напън, по този начин и във връзка с претенции като демилитаризацията на Киев.

Русия " не може и няма да приказва за прогрес ", тъй като " това може единствено да навреди на преговорния развой ", сподели Дмитрий Песков, представителят на Путин, представен от Интерфакс в понеделник. " Засега, за жалост, не можем да приказваме за някакви значими достижения и пробиви ", добави той.

Като част от съглашението, което се преглежда, Украйна също ще се въздържа от създаване на нуклеарни оръжия или приемане на непознати военни бази, в допълнение към отхвърли от устрема си за участие в НАТО.

В подмяна Украйна ще получи гаранции за сигурност от други страни, в това число Русия, Съединени американски щати, Англия, Канада, Франция, Германия, Китай, Италия, Полша, Израел и Турция.

Украйна ще сложи съглашението на референдум след няколко месеца, преди да промени конституцията си, сподели Зеленски – развой, който може да отнеме най-малко една година.

Разглежданият планът на официално съобщение, оставя най-голямата спънка – опитите на Украйна да си върне територия, заграбена от Русия от 2014 година – да бъде уредена в възможна бъдеща полемика сред Путин и Зеленски, са съобщили информаторите на вестника.

Засега Украйна е подготвена да разиска филантропични въпроси като възобновяване на водоснабдяването на Крим и заричане в никакъв случай да не се пробва да си върне полуострова със мощ, допълват те.

Ако примирието се резервира, външните министри на Украйна и Русия ще се срещнат, с цел да изготвят обособени документи за завършване на гаранциите за сигурност и по-нататъшните съглашения по обществени въпроси като отбраната на съветския език в Украйна.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР