Русия вече не е такъв силен съперник на САЩ, какъвто

...
Русия вече не е такъв силен съперник на САЩ, какъвто
Коментари Харесай

Американското разузнаване: Китай е по-силен съперник за САЩ от Русия!

Русия към този момент не е подобен мощен противник на Съединени американски щати, какъвто в този момент е Китай, съобщи шефът на националното разузнаване на Съединени американски щати Джон Ратклиф по телевизия " Фокс нюз ", представена от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

" Русия не може да бъде подобен съперник като Китай на най-мощната международна стопанска система - американската. Китай е втората по големина международна стопанска система, а Русия не влиза даже в първата десятка. Италия, Бразилия и даже щатът Тексас са по-големи стопански системи спрямо Русия ", счита Ратклиф.

" Колкото и да е рискова Русия, тя не може да се конкурира с нас по този начин, както Китай ", добави шефът на националното разузнаване на Съединени американски щати, който координира активността на всички 16 американски шпионски ведомства. Според него Китай съставлява най-голямата опасност за господството на Америка в стопанската система, военната област и технологиите.

" Китай е изготвил доста характерен проект за постигането на задачите си. Те схванаха,че информацията е залог за преобладаващо състояние в света ", изясни мисълта си Ратклиф.

ТАСС напомня, че през септември аналогична позиция изложи и американският държавен секретар Майк Помпео.

В изявление за телевизия " Фокс нюз " той съобщи, че Китай съставлява по-голяма опасност за Съединени американски щати, в сравнение с Русия.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР