Русия вече е на крачка от излизане от ключов договор

...
Русия вече е на крачка от излизане от ключов договор
Коментари Харесай

Русия е на крачка от излизане от договор за ядрените оръжия със САЩ

Русия към този момент е на крачка от излизане от основен контракт за ограничение на нуклеарните оръжия със Съединени американски щати, откакто през днешния ден Държавната дума одобри с безусловно болшинство от 417 гласа, импортираният от съветския президент Владимир Путин законопроект за преустановяване на присъединяване в Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват (ДРСМО) от 1987 година, оповестиха осведомителните организации.

Стъпката бе подхваната, откакто през февруари Съединени американски щати изпратиха съобщение за желанието да се изтеглят от ДРСМО след шест месеца, в случай че Русия не стартира още веднъж да го съблюдава. Русия отхвърли да го е нарушавала и на собствен ред упрекна Съединени американски щати, че не го съблюдават.

Путин предизвести Съединени американски щати да не разполагат нови ракети в Европа, като сподели, че Русия ще отговори с разполагане на най-нови ракетни системи, способни да доближат целите си за доста малко време.

Приетият от Думата закон би трябвало да влезе в действие от деня на формалното му издание. Съветът на федерацията - Горната камара на съветския парламент, може да прегледа закона на съвещание на 26 юни, отбелязва ТАСС.`


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР