Русия възнамерява да продължи да доставя природен газ на Италия.

...
Русия възнамерява да продължи да доставя природен газ на Италия.
Коментари Харесай

Путин: Русия възнамерява да продължи да доставя природен газ на Италия

Русия има намерение да продължи да доставя природен газ на Италия. Това е декларирал Владимир Путин в телефонен диалог с Марио Драги. Путин е уверил италианския министър председател, че Русия би съдействала за попречване на световна продоволствена рецесия, в случай че западните наказания против нея бъдат анулирани.

От офиса на италианския министър председател в Рим показаха, че Марио Драги и Владимир Путин са провели в четвъртък телефонен диалог, като са разискали обстановката в Украйна, продоволствената рецесия и нейното влияние върху бедните страни.

По-късно италианският министър председател даде конференция във връзка днешния си телефонен диалог с съветския президент.

Драги изясни, че диалогът е бил по негова самодейност, тъй като се усеща задължен да направи всичко допустимо да бъде предотвратена огромна зърнена рецесия поради блокираните от Русия украински пристанища и надлежно износа по море на украински зърнени култури.

Премиерът на Италия обаче е получил отговор, че тази рецесия е поради глобите на Съединените щати и на Европейския съюз против Русия. В този смисъл беше и известието от Кремъл за диалога – Путин е декларирал, че би оказал помощ за попречване на всеобщ апетит в небогати страни, които разчитат на украинско зърно, само че единствено при изискване, че глобите бъдат анулирани.

Драги съобщи, че ще продължи да се пробва да помогне за деблокиране на износа на украинско зърно през черноморските пристанища на страната.

Италианският министър председател заяви, че ще беседва и с президента на Украйна Володимир Зеленски.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР