Русия въвежда допълнителни мита в размер на 25-40% върху американски

...
Русия въвежда допълнителни мита в размер на 25-40% върху американски
Коментари Харесай

И Русия влезе в търговската война срещу САЩ

Русия вкарва спомагателни мита в размер на 25-40% върху американски артикули в отговор на наложените от Съединени американски щати данъци върху импорт на стомана и алуминий, оповестяват ТАСС и други съветски медии.

Москва постанова мита върху американска техника за пътно строителство, нефтово и газово съоръжение, оптични нишки, принадлежности за обработка на метали и други. Съответното разпореждане е подписано от премиера на Русия Дмитрий Медведев, се споделя в известие на икономическото ведомство.

В известието се акцентира, че обезщетителните ограничения са наложени върху товари от Съединени американски щати, които имат аналог в Русия.

Също по този начин в границите на три години Москва може да вкара спомагателни мита върху американски артикули в качеството на ответни ограничения, защото настоящите контрамерки не покриват нанесените върху съветския експорт вреди от дейностите на Съединени американски щати.

Министерството разяснява, че съветският експорт е ощетен от комерсиалните ограничавания на Съединени американски щати в размер на 537 милиона $. С ограниченията Русия ще компенсира 87,6 милиона $ на година, което е в сходство с разпоредбите на Световната комерсиална организация (СТО).

Русия също по този начин е внесла недоволство в СТО поради митата на Съединени американски щати върху стомана и алуминий. Москва упорства за съвещания с Вашингтон в границите на организацията.

Русия се причисли към Европейски Съюз, Китай, Индия, Мексико и Канада, които отвърнаха на противоречивите търговски политики на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР