Русия въведе от 20 до 24 април временни ограничения за

...
Русия въведе от 20 до 24 април временни ограничения за
Коментари Харесай

Русия наложи ограничения за полетите над части от Крим и Черно море

Русия вкара от 20 до 24 април краткотрайни ограничавания за полети над елементи от Крим и Черно море, съобщи „ Интерфакс”, базирайки се на NOTAM (международните уведомления до пилотите).

„ Районът е разгласен за краткотрайно рисков за полети на самолети ", се споделя в известието. Ограничени са полетите над южната част на Крим (от Севастопол до Феодосия), както и над част от интернационалните води на Черно море. По-рано Руската федерация разгласи, че лимитира и прекосяването на кораби.

Както следва от данните в бюлетина на Департамента по мореплаване и океанография на Министерството на защитата на Руската федерация, рестриктивните мерки се отнасят за акваторията по южното крайбрежие на Крим (от Севастопол до Гурзуф), зоната край крайбрежията на Керченския полуостров (близо до естествения резерват Опукски) и морската зона на запад от Крим.

Украинското външно министерство стачкува против известието на Руската федерация за затваряне на част от акваторията на Черно море в посока Керченския пролив и изиска това решение да бъде анулирано. Руският министър на защитата Сергей Шойгу съобщи, че Русия подхваща ограничения в отговор на закани от НАТО.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР