Русия въведе ограничения при износа на горива, за да стабилизира

...
Русия въведе ограничения при износа на горива, за да стабилизира
Коментари Харесай

Русия въведе ограничения при износа на горива

Русия вкара ограничавания при износа на горива, с цел да стабилизира вътрешния пазар, заяви Ройтерс, цитирайки държавно изказване.
Не се прецизира съответният механизъм, по който ще работят рестриктивните мерки. В настрана известие от Министерството на енергетиката обявиха, че ще предотвратят неразрешения експорт на горива.

" Временните ограничавания ще оказват помощ за засищане на пазара на горива, което от своя страна ще понижи цените за потребителите ", се споделя в изказването на съветското държавно управление.

Според държавни чиновници проектите имат за цел да лимитират износа на горива единствено за компании, които създават петролни артикули, с цел да се избегне широкомащабна рецесия с горивата. Обмисля се и забранително мито върху износа на горива.

През последните месеци Русия страда от недостиг на бензин и дизел. Цените на горивата на едро скочиха, макар че цените на дребно са лимитирани.

Кризата е изключително осезаема в някои елементи на южна Русия, където горивата са от решаващо значение за събирането на реколтата. Една сериозна рецесия може да бъде проблем за Кремъл, защото предстоят президентски избори през март.

Търговците споделят, че пазарът на горива е бил обиден от редица фактори, включително поддръжка на петролни рафинерии, усложнения по железниците и слабата рублата, която подтиква износа на горива, съобщи Българска телеграфна агенция.

Русия към този момент е понижила износа си по море на дизел и газьол с близо 30 % - до към 1,7 милиона метрични тона през първите 20 дни на септември в съпоставяне със същия интервал на август, съгласно търговци и данни на Лондонската фондова борса (LSEG).

В изказването на съветското държавно управление се прибавя още: " По-рано, с цел да стабилизира обстановката на пазара на горива, държавното управление увеличи наложителните количества за доставка на авто бензин и дизелово гориво на стоковата борса. (…) Създаден е и всекидневен мониторинг на закупуването на горива за потребностите на земеделските производители с бърза промяна на размерите ".

През предходната година Русия е изнесла 4,817 милиона тона бензин и съвсем 35 милиона тона дизел.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg